Tgrt Haber

Putin doğal gaz sevkiyatı için Avrupa'yı işaret etti: Türkiye'ye ilgi zirvede

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
11 Ekim 2023 21:48 - Güncelleme : 11 Ekim 2023 21:54
Putin doğal gaz sevkiyatı için Avrupa'yı işaret etti: Türkiye'ye ilgi zirvede

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'de kurulması planlanan doğal gaz merkezine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Putin, TürkAkım ve Mavi Akım üzerinden Türkiye'ye doğal gazın etkin şekilde sevkiyatına devam ettiklerini söyledi. Putin, Avrupa kıtasına yönelik doğal gaz ticareti için de elektronik bir platformun oluşturulması gerektiğini ifade etti.

Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'da düzenlenen Rus Enerji Haftası'nın ana oturumunda Türkiye​'de kurulması planlanan doğal gaz​ merkezine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Doğal gaz merkezine Azerbaycan​'ın da büyük ilgi gösterdiğini kaydeden Putin, çalışmalar ilerledikçe başka ülkelerin de projeye katılmasını beklediklerini söyledi. 

'PROJEYE AVRUPA KAYNAKLARI DA İLGİ GÖSTERİYOR'

Öncelikle Avrupa kıtasına yönelik doğal gaz ticareti için elektronik bir platformun oluşturulması gerektiğinin altını çizen Putin, "Bu projeye Türk dostlarımız, biz ve Avrupa'da Rus kaynaklarını almak isteyen herkes ilgi gösteriyor" dedi.

Putin doğal gaz sevkiyatı için Avrupa'yı işaret etti: Türkiye'ye ilgi zirvede

'SEVKİYAT ETKİN ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR'

Putin, TürkAkım ve Mavi Akım üzerinden Türkiye'ye doğal gazın etkin şekilde sevkiyatına devam ettiklerini ve söz konusu altyapının da gelecekte genişletebileceğini söyledi. 

TÜRKİYE'NİN İHRACAT ANLAŞMALARI ARTIYOR

Türkiye, Macaristan ile ağustosta, Bulgaristan ile de ocakta doğal gaz ihracatı anlaşması imzalamıştı.

Almanya’nın da doğal gaz almak için Türkiye’den talepte bulunduğu öğrenilirken Türkiye son dönemde yaptığı doğal gaz ihracat anlaşmalarıyla gaz merkezi olma yolunun taşlarını döşemeye başladı.

Türkiye; İran, Azerbaycan ve Rusya başta olmak üzere 10 farklı ülkeden LNG olarak gaz tedarik ediyor. Bu kapsamda altyapısı hazır olan Türkiye, olası anlaşmalar durumunda farklı ülkelerin taleplerini de karşılayabilecek potansiyele sahip. İmzalanan anlaşmalar ile bir yandan ticari hareketlilik artarken diğer taraftan da Güney Gaz Koridoru projesinin Türkiye üzerinden Avrupa’ya uzaması ihtimali yükseliyor.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...