Tgrt Haber

Ramazan Bayramı'nda köprü ve otoyollar ücretsiz mi? 2,3,4 Mayıs otoyollar ve köprüler bedava mı?

25 Nisan 2022 13:50 - Güncelleme : 25 Nisan 2022 14:09
Ramazan Bayramı'nda köprü ve otoyolların ücretsiz olup olmayacağı merak ediliyor.

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala vatandaşlar ''Bayramda otoyol ve köprü geçişleri ücretsiz mi?'' sorusuna odaklandı. Özellikle şehir dışına seyahat edecek olan araç sahipleri ''Fatih Sultan Köprüsü, 15 Temmuz Şehitler, Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi Köprüsü ücretsiz mi? Bayramda Kuzey Marmara otoyolu ücretsiz olacak mı?'' sorularına odaklandı.

Ramazan Bayramı'nda köprü ve otoyolların ücretsiz olup olmayacağı merak ediliyor.

Ramazan Bayramı vesilesiyle vatandaşlar şehir değiştirirken köprü ve otoyol trafiğinden kaçmak istiyor. Geçtiğimiz yıllarda bayram günlerinde ücretsiz sayılırken ''2022 Ramazan Bayramı’nda köprü ve otoyollar ücretsiz olacak mı?'' sorusunun cevabı netleşmedi. İşte 2022 köprü ve otoyol ücretleri

RAMAZAN BAYRAMI’NDA KÖPRÜ VE OTOYOLLAR ÜCRETSİZ Mİ?

Ramazan Bayramı'nda tatil ve aile ziyaretine gitmek isteyenler ''Bayramda köprü ve otoyollar ücretsiz mi 2022?'' sorusunun cevabını arıyor. Geçtiğimiz yıllarda vatandaşların trafiksiz ve rahat bir şekilde şehir çıkması için ücretsiz olan köprü ve otoyollar hakkında bu yıl herhangi bir açıklama yapılmadı.

Ramazan Bayramı'nda köprü ve otoyollar ücretsiz mi? 2,3,4 Mayıs otoyollar ve köprüler bedava mı?

KUZEY MARMARA YOLU GEÇİŞ ÜCRETİ NE KADAR?

Ramazan Bayramı’nda Kuzey Marmara Otoyolu’nu kullanacak olan vatandaşlar geçiş ücreti hakkında araştırma yapıyor. Kuzey Marmara Otoyolu, Türkiye'nin Marmara Bölgesi'nde bulunan bir karayoludur. Otoyol, İstanbul'da Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Avrupa Yakası'ndan Asya Yakası'na transit geçiş sağlar. Kuzey Marmara Otoyolu 2022 yılı geçiş ücreti ise şu şekilde;

  • En kısa mesafe ücreti 39 TL,
  • En uzun mesafe ücreti ise 284,5 TL.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Avrupa Yakası'ndaki bölümü, Silivri ilçesinin Alipaşa semtinde bulunan Kınalı kavşağında başlayıp Yavuz Sultan Selim Köprüsü mevcut bağlantı yollarından başlayıp, Eyüp ilçesi Odayeri semtinde sona eriyor.

KÖPRÜ ÜCRETLERİ NE KADAR?

İstanbul’da iki yaka arası seyahat edece olanlar ''15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü geçiş ücreti ne kadar?'' sorusunun cevabını merak ediyor.

  • 15 Temmuz Şehitler Köprüsü tek geçiş ücreti: 8.25 TL gidiş geliş: 16.50 TL
  • Fatih Sultan Mehmet Köprüsü tek geçiş ücreti: 8.25 TL gidiş geliş: 16.50 TL
  • Yavuz Sultan Selim Köprüsü geçiş ücreti: 19 TL

OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ GEÇİŞ ÜCRETİ NE KADAR 2022?

Ramazan Bayramı’nda Osmangazi Köprüsü’nü kullanacak olan vatandaşlar 2022 yılı geçiş ücretini merak ediyor. Kocaeli ile Yalova'yı birleştiren Osmangazi Köprüsü ile İzmir’e 1,5 saat daha erken gidilebiliyor. Osmangazi Köprüsü olmadan İzmir’e İstanbul'dan Eskihisar'dan feribot kullanıldığında 6 saatte, körfez geçişiyle 8 saatte gidiliyor. İşte Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti:

  • Otomobil: 184,5 TL
  • Motosikletler 129 TL,
  • Minibüs ve ticari araçlar: 295 TL,
  • Otobüsler: 350 TL,
  • Kamyonlar:464.5 TL,
  • Tırlar: 585 TL

ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ GEÇİŞ ÜCRETİ 2022

1915 Çanakkale Köprüsü Avrupa yakasında Gelibolu ilçe merkezinin 10 km güneyindeki Sütlüce köyü ile Asya yakasında Lapseki ilçesini birbirine bağlıyor. Ramazan Bayramı'nda Çanakkale Köprüsü'nü kullanmak isteyenler geçiş ücreti hakkında araştırma yapıyor. 1915 Çanakkale Köprüsü'nden geçmek için minibüsler 250 lira, yolcu otobüsleri 450 lira, kamyonlar 500 lira TIR'lar 950 lira motosikletler ise 50 lira ücret ödeyecek. Hem köprü hem de otoyolu tamamen kullanan bir otomobil 272.50 lira ücret ödemesi gerekiyor.

ARİFE GÜNÜ KÖPRÜ VE OTOYOL GEÇİŞLERİ ÜCRETSİZ Mİ?

Bayram tatiline erken başlayacak olanlar yola çıkmadan önce ''Arefe günü köprü ve otoyollar ücretsiz mi?'' sorusunun cevabını soruyor. Ramazan Bayramı’nda köprü ve otoyollar ücret olup olmayacağı hakkında henüz açıklama yapılmadı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...