Tgrt Haber

Ramazan’da tencereler zor kaynayacak! Mutfak tüpüne de zam geldi

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: tgrthaber.com.tr
06 Mart 2024 12:05 - Güncelleme : 06 Mart 2024 12:17
Ramazan’da tencereler zor kaynayacak! Mutfak tüpüne de zam geldi

Ramazan ayına sayılı günler kala art arda gelen zamlardan tüp de nasibini aldı. Gıdada ve diğer ürünlerde yaşanan artışlar devam ederken mutfak tüpüne de zam geldi. Birçok marka tüp fiyatlarında değişikliğe gitti.

Son dönemde gıda ürünlerine gelen zamlar henüz soğumadan bu kez tüpe zam geldi. Mutfağın ateşi düşmezken bu kez tüp fiyatları​ sofraları vurdu. Enflasyon​, fırsatçıların fiyat artışı, maaş zammı derken mutfağın ateşi bir türlü düşmüyor. Bu Ramazanda tencereler zamlı kaynayacak.

Gıdada yaşanan artışlar devam ederken bu kez mutfağın en önemli kalemlerinden tüp de bu zamlardan payını aldı. 15 Ocak 2024 tarihinden itibaren ev tüpü fiyatında beklenen zam gerçekleşti.

12 KG’LIK TÜPÜN FİYATI DUDAK UÇUKLATIYOR

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK)’den yapılan açıklamaya göre, 12 kg'lik tüp gazı fiyatı 718 TL'ye yükseldi.

Ramazan’da tencereler zor kaynayacak! Mutfak tüpüne de zam geldi - 1. Resim

FİYAT FARKLARI DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Bilindik 3 markanın online satışlarına bakıldığında geçen hafta fiyatlar farklı olarak yansıtılmıştı. 12 KG’lık tombul ve vanalı uzun ev tüpü bir markada 698 TL’den satılırken, bir diğer markada ise 12 KG’lık uzun tüp ve şişman tip 650’den satışa sunulmuştu. Markaların fiyat geçerlilik tarihlerine bakıldığında yılbaşından bu yana 6 kez güncelleme yapıldığı görülüyor. 

SON ZAM OCAK AYINDA GELMİŞTİ

Gelen son zamlarla birlikte, özellikle mutfak tüplerindeki fiyatlar 650 TL olarak açıklanmıştı.

 

Kaynak: tgrthaber.com.tr

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...