Tgrt Haber

Son dakika! Rekabet Kurulu'ndan 'Zincir marketler' açıklaması

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
07 Aralık 2022 18:10 - Güncelleme : 07 Aralık 2022 19:08
Son dakika! Rekabet Kurulu'ndan 'Zincir marketler' açıklaması

Son dakika haberi: Rekabet Kurulu'ndan zincir marketlere ilişkin bir açıklama yayımlandı. Marketlerin savunmasının tamamlandığı aktarılan açıklamada, soruşturmaya ilişkin nihai kararın 22 Aralık 2022 günü verileceği belirtildi.

Son dönemde fahiş fiyat artış ve etiketlerdeki farklı fiyatlama nedeniyle zincir marketlere yönelik yeni tedbirler alınmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimat verdiği ve MHP lideri Devlet Bahçeli​'nin de sert eleştirilerde bulunduğu zincir marketlerle ilgili dün gece saatlerinde Resmi Gazete'de yeni bir karar yayımlandı. Zincir marketler​ satışa sundukları ürünler ile şubelerine ilişkin verileri Ticaret Bakanlığı​'na aktarılmasına karar verilmişti.

Fahiş fiyat artışları ile gündemden düşmeyen zincir marketler bugün Rekabet Kurulu heyetinin karşısına çıkarcak savunma verdi.

Aralarında 5 zincir marketin de bulunduğu hızlı tüketim malları sektöründe faaliyet gösteren üretici, tedarikçi ve perakendeci niteliğindeki firmalar, rekabete aykırı hareket edip etmediklerinin tespiti üzerine açılan soruşturmada sözlü savunma yaptı.

SAVUNMALAR TAMAMLANDI

Rekabet Kurulu'ndan yapılan açıklama şu şekilde:

Taraflar savunmasını tamamlamış olup toplantı sona ermiştir. Kurulumuz, soruşturmaya ilişkin nihai kararını verdikten sonra kararın tefhimi 22 Aralık 2022 günü yapılacaktır. Karar, tefhim tarihinden önce alınması durumunda, Kurumumuz internet sitesinden de duyurulacaktır.

ÇELİK: DURDUK YERE GÜNDEME GELMEDİ, ŞİKAYET VAR

Öte yandan zincir marketler konusu AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in de gündemindeydi. Çelik bugün yaptığı açıkalamada, "Durduk yere bu konular gündeme gelmedi. Vatandaştan yoğun şikayet var. Ticaret Bakanlığı tabii ki takip edecek" ifadelerini kullandı.

Bir zincir market CEO'sunun konuyla ilgili FETÖ'yü işaret eden Bahçeli'ye yönelik ifadelerine ilişkinde konuşan Çelik, "Ticaret erbabı olgunlukla bu eleştirilere cevap vermeli, çete lideri gibi konuşması kabul edilemez'' dedi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...