Tgrt Haber

Resmi Gazete'de yayımlandı! Çin menşeli ürünlere yeni uygulama

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: Anadolu Ajansı
03 Kasım 2022 09:24 - Güncelleme : 03 Kasım 2022 09:31
Resmi Gazete'de yayımlandı! Çin menşeli ürünlere yeni uygulama

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı. Alınan yeni karara göre; Çin menşeli ürünlerde için kilogram başına azami 5 dolar damping önlemi uygulanacak.

Resmi Gazete’de yayımlanan yeni karara göre Çinli ürünlere getirilen yeni uygulama ile ihracatçı firmanın malını dış piyasada, iç piyasada sattığından daha düşük fiyatla satma işlemine verilen isim olan damping sistemi işletilecek. 

5 DOLARLIK DAMPİNG!

Çin​ menşeli, suni veya sentetik liflerden belirli mensucat veya tekstil​ ürünleri için kilogram başına azami 5 dolar damping önlemi uygulanacak. Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, "suni veya sentetik liflerden belirli mensucat veya tekstil ürünü" için yürütülen nihai gözden geçirme soruşturması tamamlandı.

Soruşturma sonucu, mevcut önlemin yürürlükten kalkması durumunda dampingin ve zararın devam etmesinin veya yeniden meydana gelmesinin muhtemel olduğu saptandı.
Söz konusu ürün için yürürlükte bulunan dampinge karşı önlemin kilogram başına azami 5 dolar olarak (CIF bedelinin yüzde 42,44'ü oranında) uygulanmasına karar verildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ercan kanoğlu 3 Kasım 2022 09:45

Typ Meb temizlik görevlisiyiz bizler kadro veya süreklilik istiyoruz bizleri 4.5 ay sonra çıkarsalar biz ne yaparız nereye gideriz bizimde düzenli bir işimiz olsun istiyoruz buna çok ihtiyacımız var cıkasalar işsiz kalırız sayın cumhurbaşkanımız

Sonraki Haber Yükleniyor...