Tgrt Haber

Resmi Gazete'de yayımlandı: Hibrit araçlar için de yeni şart geldi

Editör: Banu İriç / Kaynak: TRT Haber
20 Eylül 2024 06:45 - Güncelleme : 20 Eylül 2024 06:51
Resmi Gazete'de yayımlandı: Hibrit araçlar için de yeni şart geldi

Ticaret Bakanlığı tarafından elektrikli araçlar için yapılan uygulama hibrit araçlar için de getirildi. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre artık hibrit araç ithalatında da 7 bölge zorunluluğu var.

Ticaret Bakanlığı hibrit araçlar için de 7 bölge ve 20 servis​ şartı getirdi. Daha önce elektrikli araç​ ithalatında uygulanan bu kural artık hibrit araçlar için de geçerli olacak. Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı.

Elektrikli araçların yurda getirilmesinde uygulanan servis düzenlemesi artık hibrit motorlu araç ithalatında da uygulanacak. 7 coğrafi bölgede en az 20 yetkili servis istasyonunun ithalatçının kendisi tarafından kurulması ve Türk Standartları Enstitüsü tarafından belgelendirilmesi gerekecek.

Resmi Gazete'de yayımlandı: Hibrit araçlar için de yeni şart geldi - 1. Resim

Araç bakım​ ve onarımından sorumlu olacak kişilerin ise TSE veya Meslekî Yeterlilik Kurumu tarafından yeterlilik belgesine sahip olması gerekecek.

Kaynak: TRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...