Tgrt Haber

Resmi Gazete'de yayımlandı! Kur Korumalı Mevduat’a stopaj geldi

Editör: Bengül Büyükhan / Kaynak: tgrthaber.com
01 Ağustos 2024 08:53 - Güncelleme : 01 Ağustos 2024 09:13
Resmi Gazete'de yayımlandı! Kur Korumalı Mevduat’a stopaj geldi

Kur korumalı mevduata yüzde 5 ile 7,5 arasında stopaj uygulanmasına karar verildi. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kur korumalı mevduata uygulanan vergi​ avantajı kaldırıldı. Buna göre yüzde 5 ile 7,5 arasında stopaj​ uygulanacak.  Cumhurbaşkanlığı'nın konu ile ilgili kararı Resmi Gazete​'de yayımlandı.

Karara göre; kur korumalı vadeli mevduat hesapları ile döviz tevdiat hesaplarından dönüşüm kuru üzerinden Türk lirasına çevrilen mevduat hesaplarından; 6 aya kadar (6 ay dâhil) vadeli olanlarda % 7,5, 1 yıla kadar (1 yıl dâhil) vadeli olanlarda % 5, altın cinsinden mevduat hesaplarından dönüşüm fiyatı üzerinden Türk lirasına çevrilen mevduat hesaplarından; 6 aya kadar (6 ay dâhil) vadeli olanlarda % 7,5, 1 yıla kadar (1 yıl dâhil) vadeli olanlarda % 5 stopaj uygulanacak.

Kur korumalı mevduat​ ve katılım hesaplarına uygulanan kurumlar vergisi istisnası da 1 Temmuz'da kaldırılmıştı.

 

Resmi Gazete'de yayımlandı! Kur Korumalı Mevduat’a stopaj geldi - 1. Resim

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...