Tgrt Haber

Restoranlarda 'ekonomik' dönem! Az çorba, yarım porsiyon yemek menüye girdi

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber
25 Şubat 2024 09:47 - Güncelleme : 25 Şubat 2024 09:48
Restoranlarda 'ekonomik' dönem! Az çorba, yarım porsiyon yemek menüye girdi

Restoranlarda ekonomik menü dönemi başladı. Artan fiyatlar nedeniyle müşteri kaybetmek istemeyen esnaf, gramajları düşürerek daha uygun fiyatlı ürünleri listeye ekledi.

Artan fiyatlarla müşteriler azalınca, restoranlar​ da yeni bir yöntem buldu. Gramaj düşürüldü, porsiyonlarla birlikte fiyat​ da azaldı. Bunlar da menüye ‘eko’ ön adıyla menüye girdi.

PORSİYONLAR KÜÇÜLDÜ, FİYAT DÜŞTÜ

NTV'ye konuşan Ankara Ticaret Odası Kafe, Restoran ve Lokanta Komite Başkanı Abdurrahman Işıksever, yarım porsiyonun menüde yer almaya başladığını dikkat çekerek, “Beyti, Alinazik, Adana, dönerde bu gibi ürünlerde yapılıyor. Bunlara menüde ‘eko döner’, ‘eko iskender’ gibi isimler vererek satmaya devam ediyorlar.” dedi.

Restoranlarda 'ekonomik' dönem! Az çorba, yarım porsiyon yemek menüye girdi - 1. Resim

AZ ÇORBA, YARIM PORSİYON MENÜYE GİRDİ

Restoranlarda ekonomik​ yemek dönemi başlarken, o ürünlerden biri de patlıcan kebabı. Bir porsiyonunda 2 şiş olan patlıcan kebabında tek şiş kullanılmaya başlandı. Fiyatlar yarı yarıya düştü.

Dönerde tam porsiyon 240 lirayken, ekonomik dönerde fiyat 130’a düşüyor. İskender, beyti kebap, et biftek 260 liradan, 140’a, kuzu şiş ise 300 liradan 160 liraya, Adana kebap da 190 liradan 100 liraya düşüyor.

Restoranlarda 'ekonomik' dönem! Az çorba, yarım porsiyon yemek menüye girdi - 2. Resim

PAKET ŞİPRAİŞTE DURUM FARKLI 

Paket sipariş alan restoranlar ise başka bir tarife uyguluyor. Kap maliyeti, yanında ikramlar bu kez devreye giriyor. İşletmecileri ortak talebi artan et fiyatlarının bir an önce kontrol altına alınması. Abdurrahman Işıksever, et zamlarınan dikkat çekerek “Et fiyatları artınca fiyatlar arttırılmak zorunda kalınıyor. Bir an önce et fiyatlarının kontrol altına alınması gerekiyor” diye konuştu. 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...