Tgrt Haber

Reuters'tan politika faizi anketi! MB'nin kararı öncesi kritik tahmin

17 Temmuz 2023 20:30 - Güncelleme : 17 Temmuz 2023 20:57
Reuters'tan politika faizi anketi! MB'nin kararı öncesi kritik tahmin

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası geçtiğimiz ay başlattığı kademeli faiz artışlarına, bu ay da devam etmesi beklenirken İngiltere'nin önde gelen haber ajansı Reuters kritik bir tahminde bulundu. Poltika faizinde artışa gidileceğini öngören ajans, anketi dünyaca ünlü 23 ekonomistle yaptı. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Haziran ayında gerçekleştirdiği 650 baz puanlık faiz​ artışıyla politika faizini %15 seviyesine yükseltti. TCMB​, enflasyon​ görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar sıkılaşmanın devam edeceğini ifade etmişti. 

FAİZ ARTIŞINA DEVAM... 

TCMB'nin ilerleyen aylarda faiz artışlarına devam etmesi bekleniyor, Reuters anketine göre. Ankette, 2023 sonu faiz tahminlerinin medyanı yüzde 25 seviyesinde bulunuyor. Tahminler, yüzde 24 ile yüzde 35 aralığında yer alıyor. 

TCMB, 2021 yılında bir haftalık repo faizini %19 seviyesinden %8.5'e indirmişti. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Mehmet Şimşek​'i, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı'na Hafize Gaye Erkan'ın getirilmesiyle 'şeffaf' bir faiz politikası izlenmeye başlandı. 

TCMB, faiz kararının Perşembe günü saat 14.00'da açıklayacak.

Kaynak: Reuters

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...