Tgrt Haber

Rus ekonomisinde tarihi çöküş! Ukrayna'ya saldırı pahalıya patladı

24 Şubat 2022 12:47 - Güncelleme : 24 Şubat 2022 13:42
Rus hisseleri yüzde 50’ye yakın değer kaybetti.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırı kararı sonrası küresel piyasalarda yüksek yönlü dalgalanmalar oldu. Rus borsasında ise değer kaybı yaşanıyor. Moskova Borsası’nda işlem saat 10.00’da başladığında Rus hisseleri yüzde 50’ye yakın gerileme kaydetti.

Rus hisseleri yüzde 50’ye yakın değer kaybetti.

Aylardır süren Rusya-Ukrayna krizi Vladimir Putin’in emriyle savaşa dönüştü. Rusya’nın Ukrayna’ya operasyon kararı sonrası çeşitli kentlere bombardıman başladı.

Bölgede savaş büyürken piyasalarda alt üst oldu. Altın ve dolar fiyatları 2021’den sonra hızlı seviyeleriyle rekoru gördü. Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahale başlatmasının ardından Rus rublesi ve borsalar değer kaybediyor. Moskova Borsasında kayıpların derinleşmesi ile sabah erken saatlerde durdurulan işlemler saat 10.00’da tekrar başlatıldı.

RUS HİSSELERİ DEĞER KAYBETTİ

Moskova Borsası’nda işlem saat 10.00’da başladığında Rus hisseleri yüzde 50’ye yakın değer kaybetti. RTS endeksi yüzde 50.05’e kadar düşerek 612.69 seviyesini gördü ve MOEX’te ise yüzde 44.59 düşüşle 1.226.65 görüldü.

'PLANLARIMIZ VAR'

Rusya Merkez Bankası ise bugün piyasalarda yaşanan değer kayıplarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Rusya Merkez Bankası, finansal piyasadaki durumu istikrara kavuşturmak için döviz piyasalarına müdahale edecek. Jeopolitik durumun kötüleşmesi ve piyasadaki dalgalanmaların ışığında, her türlü senaryo için net planlarımız bulunmaktadır.” dedi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...