Tgrt Haber

Motorinde sert düşüş! Dev indirim pompaya yansıdı, kritik seviyenin altında

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
02 Şubat 2023 09:00 - Güncelleme : 02 Şubat 2023 10:21
Motorinde sert düşüş! Dev indirim pompaya yansıdı, kritik seviyenin altında

Rusya’nın tavan fiyat uygulamasına katılan ülkelere petrol satmama kararı piyasalarda hareketliliğe neden oldu. Brent petrol uluslararası piyasalarda 84 dolara kadar gerilerken fiyat dalgalanmaları yurt içine de yansıdı. Araç sahipleri akaryakıtta son durumu merak ediyor. Sektör temsilcilerinden alınan bilgilere göre motorin fiyatları bugünden itibaren 1 lira 2 kuruş düşerken 3 Şubat Cuma günü gece yarısından sonra motorine yeniden bir indirim gelmesi bekleniyor.

Brent petrol​ piyasası 2022 yılında yaşanan küresel çatışmaların ve krizlerin sonuçlarını yeni yıla da taşıdı. Çin’deki toparlanma ile petrol talebinin rekor seviyelere çıkması beklenirken Rusya’nın tavan fiyat uygulamasına katılan ülkelere petrol satışlarını rafa kaldırması fiyatlarda sert oynaklıklara neden oluyor. Brent petrole bağlı olarak yurt içi piyasalarda akaryakıt fiyatları da sürekli değişiyor. Son olarak gelen indirimle beraber motorine ve benzin fiyatları birbirine yaklaştı. 

FED KARARLARI FİYATLANMALARI ETKİLEDİ

Ocak ayının son günlerinde yükselişe geçerek 87 dolara kadar çıkan brent petrol dün 84 dolara kadar geri çekildi. Fiyatlardaki düşüşte, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) açıklayacağı para politikası kararları ve Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+​ grubu toplantısı öncesinde yatırımcıların ihtiyatlı tutumları etkili oldu. Faiz artışlarının yavaşlamasıyla beraber petrol talebinin zayıflaması buna bağlı olarak petrol fiyatlarının azalması bekleniyor.

RUSYA​ SATIŞI YASAKLADI

Avrupa Birliği'nin Rus rafineri petrol ürünlerine yönelik ambargosu 5 Şubat'ta yürürlüğe girecek. Bununla beraber karşı bir hamle yapan Rusya 1 Şubar tarihi itibari ile ambargoya katılan ülkelere petrol satmama kararı aldı. Rusya’nın aldığı kararın beş ay süre ile devam etmesi bekleniyor. 

AKARYAKITA NE KADAR İNDİRİM GELDİ?

Sektör temsilcilerinden alınan bilgiye göre motorin fiyatlarına bugünden itibaren 1 lira 2 kuruş indirim geldi. Benzin fiyatı için ise bir fiyat değişikliği beklenmiyor. Son olarak hem benzine hem de motorine 27 Ocak Cuma gününden geçerli olmak üzere 60'ar kuruş indirim gelmişti. Son olarak alınan bilgiye göre motorine perşembe gece yarısından sonra 65 kuruş daha indirim bekleniyor.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul

Anadolu yakasında bir litre benzin fiyatı: 21,06 TL
Motorin (mazot) litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 22,36 TL
LPG litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 10,56 TL
Avrupa Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 21,08 TL
Motorin litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 22,40 TL
LPG litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 10.92 TL

Ankara

Benzin fiyatı: 21,32 TL
Motorin fiyatı: 22,65 TL
LPG fiyatı: 10,88 TL

İzmir

Benzin fiyatı: 21,26 TL
Motorin fiyatı: 22,71 TL
LPG fiyatı: 10,59 TL

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...