Tgrt Haber

Rusya'dan dost olmayan ülkeler kararı: Rubleyle ödeyecek

06 Mart 2022 09:18 - Güncelleme : 06 Mart 2022 13:58
Putin, geçtiğimiz günlerde de ülkeden çıkarılacak döviz miktarında da sınırlamaya gitmişti.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgale başlamasıyla gelen ekonomik yaptırımlar ülkeyi büyük ölçüde sıkıntıya soktu. Rusya Devlet Başkanı, yaptırımlar karşısında yeni ekonomik kararlar almaya devam ediyor.

Putin, geçtiğimiz günlerde de ülkeden çıkarılacak döviz miktarında da sınırlamaya gitmişti.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle beraber birçok ülke Rusya'ya ekonomik yaptırımlar uygulamaya başladı. Yaptırımlar karşısında sarsılan Rusya ekonomisini düze çıkarmak için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin harekete geçti. Geçtiğimiz günlerde Putin, yaptırımlar karşısında Rusya'nın finansal istikrarını sağlamaya yönelik ek geçici ekonomik önlemlere ilişkin kararnameyi imzaladı. Son olarak ise Rus şirketleri, "dost olmayan" ülkelerdeki şirketlere borçlarını rubleyle ödemeye başlayacak.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından imzalanan kararnameyle, Rus şirketlerine "dost olmayan" ülkelerdeki şirketlere borçlarını ruble cinsinden ödemelerine izin verildi. Kararnameye göre, "dost olmayan" ülkelerin belirlenmesi için de hükümete iki gün süre tanındı.

10 BİN DOLAR ÜZERİNDE DÖVİZ ÇIKARMAK YASAK

Öte yandan Vladimir Putin, yaptırımlar karşısında Rusya'nın finansal istikrarını sağlamaya yönelik ek geçici ekonomik önlemlere ilişkin kararnameyi imzaladı. Putin, kararname ile 2 Mart'tan itibaren Rusya'dan değeri 10 bin doların üzerinde olan dövizin çıkarılmasını yasakladı. 

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmeye başlaması birçok ülkede büyük bir tepkiyle başladı, kınamalar yaptırımlara dönüştü. Siyasetten kültüre ve spora kadar Rusya'yı hedef alan çok sayıda yaptırım kararı alındı. Ekonomik yaptırımların ise Moskova'ya pahalıya patlayacağı düşünülüyor.

5 BİN DOLAR SINIRI

Rusya Merkez Bankasından yapılan yazılı açıklamada, döviz piyasasında yaşanan dalgalanmalar nedeniyle mali istikrara yönelik ek karar alındığı belirtildi. Açıklamada, "Önceki kararlara ilaveten, gerçek kişilerin yurt dışına para transferine aylık 5 bin dolar sınır getirildi." ifadesi yer aldı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...