Tgrt Haber

Son dakika! Rusya'nın en büyük bankası Sberbank Avrupa pazarından çekildi

02 Mart 2022 09:00 - Güncelleme : 02 Mart 2022 09:28
Son dakika! Rusya'nın en büyük bankası Sberbank Avrupa pazarından çekildi

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından dünyanın dört bir yanından yaptırım kararları geldi. Rus ekonomisini alt üst yaptırım kararları sonrasında Rusya’nın en büyük bankası Sberbank, Avrupa pazarından çekildiğini duyurdu.

Rus askerlerinin Ukrayna’ya yönelik işgalin ardından başta ABD ve AB olmak üzere çok sayıda ülkeden Rusya’ya yaptırım kararı açıklandı. Yaptırımlardan nasibini alan kuruluşlardan biri de Rusya’nın en büyük bankası Sberbank oldu. Rusya'ya yönelik yaptırımlara dahil edilen bankanın tüm döviz işlemleri de yasaklandı.

AVRUPA PAZARINDAN ÇEKİLDİ

Sberbank yaptırımlar karşısında alınan kararı duyurdu. Yapılan yazılı açıklamada şirketin Avrupa’daki şubelerinde “olağanüstü” bir nakit çıkışının yaşandığına işaret edildi. Şirket çalışanlarına ve şubelerine yönelik tehditlerin de yaşandığı belirtilen açıklamada, Sberbank’ın mevcut durumda Avrupa pazarından çekilme kararı aldığı bildirildi

“ECB’NİN TALİMATIYLA KAPATILDI”

Açıklamada, ECB'nin, 28 Şubat'ta Sberbank Europe AG'nin jeopolitik gelişmeler ve büyük likidite çıkışları (mevduat) nedeniyle ekonomik sıkıntılar içinde olduğu ve iflas edebileceğini belirlediği hatırlatılarak, bunun, ECB'nin Tek Tasfiye Kurulu'nu (SRB), Sberbank Europe AG'nin faaliyetlerine moratoryum uygulamaya sevk ettiği kaydedildi. Banka'da iflas işlemlerini yönetmek için bir kayyum atandığı bildirilen açıklamada, banka müşterilerinin 100 bin avroya kadar mevduat garantisinin olduğu bildirildi. FMA'nın Sberbank Europe AG'nin kapatılmasına yönelik açıklaması, moratoryumun sona ermesinden bir saat önce yapıldı.

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...