Tgrt Haber

Rusya'nın saldırısı sonrası buğday fiyatları beş ayın zirvesine çıktı

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
25 Temmuz 2023 14:56 - Güncelleme : 25 Temmuz 2023 15:04
Rusya'nın saldırısı sonrası buğday fiyatları beş ayın zirvesine çıktı

Rusya’nın Ukrayna’nın tahıl depolarını vurması buğday fiyatlarının 5 ayın zirvesini görmesine neden oldu. Chicago'da işlem gören buğday vadeli kontratları yüzde 2,6 kadar artışla kilo başına 7,7725 dolara yükseldi. Bu artışların küresel gıda fiyatlarını etkilemesi bekleniyor.

Rusya’nın Ukrayna’nın Tuna Nehri üzerindeki tahıl depolarını imha etmesi tahıl buğday​ fiyatlarının yükselmesine neden oldu. Rusya’nın Tahıl Anlaşması’ndan çekilme yoksul ülkelerde yeni bir gıda sorununa neden olacak gibi görünüyor.

BUĞDAY BEŞ AYIN ZİRVESİNDE

ABD'de buğday vadeli işlemleri, jeopolitik gerilimler, hava sıcaklıklarının artması ve küresel arz görünümünün baskılanmasıyla fiyatlanmaya devam ediyor. Buğday 24 Temmuz’da beş ayın en yüksek seviyesi olan 7,6 dolara yakın bir seviyede gezinirken, kile başına 7,4 dolara kadar çıktı. 

TAHIL DEPOLARINI BOMBALADI

Rusya, kısa süre önce Tuna Nehri üzerindeki altyapıyı ve tahıl ambarlarını bombaladı. Böylelikle Ukrayna​'nın dış pazarlara tahıl satmak için Avrupa ülkelerinin yardımını kullanma olasılığını sınırladı. Saldırılar Rusya’nın Tahıl Anlaşması’ndan çekilmesinin hemen ardından geldi. Öte yandan ABD'nin kilit bölgelerinde yeniden başlayan kuraklık dalgası, devam eden hasatla ilgili verim beklentilerini engelledi. 

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI EN ÇOK BUĞDAYI VURDU

Buğday fiyatları 2023 yılının başlarında Rusya ve Ukrayna Savaşı sırasında rekor seviyelere yükseldi. Rusya ve Ukrayna dünyada ticareti yapılan buğdayın yaklaşık yüzde 30'unu üretiyor ve bu da kıtlık endişelerini artırıyor.

Rusya'nın saldırısı sonrası buğday fiyatları beş ayın zirvesine çıktı

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...