Tgrt Haber

S&P üst düzey yetkilisinden kritik petrol tahmini: Fiyatlar artabilir

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: Bloomberg HT
26 Haziran 2023 17:04 - Güncelleme : 26 Haziran 2023 17:19
S&P üst düzey yetkilisinden kritik petrol tahmini: Fiyatlar artabilir

Petrol ve doğalgaz fiyatları Rusya’da yaşananlar sonrası artış yaşadı. Küresel piyasalarda arz ve talebe yönelik endişeler derinleşirken S&P Global Ratings Direktörü Alex Griaznov, petrol ve gaz fiyatlarının yıl sonuna doğru yukarı gidebileceğini söyledi. Griaznov, Türkiye için önemli değerlendirmelerde bulundu.

Küresel etkiye sahip merkez bankalarının faiz politikaları ve OPEC​ tarafından geçtiğimiz ay alınan arz kesintisi kararı petrol fiyatlarında dalgalanmalara neden oldu. Son olarak Rusya’daki Wagner ayaklanması petrol fiyatlarını yukarı çekti. S&P Global Ratings Direktörü Alex Griaznov konuya dair önemli değerlendirmelerde bulundu 

PETROL TAHMİNİNi AÇIKLADI

Bloomberg HT’de yer alan habere göre; Griaznov, petrol ve gaz fiyatlarının yıl sonuna doğru yukarı gidebileceğini ve Brent petrolün fiyatının ortalama 80 ila 90 dolara çıkabileceğini söyledi. Piyasaların küresel resesyon ihtimalini fazla abarttığını belirten Griaznov, “Piyasalardaki en büyük zorluk, gelişmekte olan ülkelerden gelen talebi görebilecek miyiz bunları takip edeceğiz.” dedi.

KÖMÜR FİYATLARI YÜKSELEBİLİR

Kömürde de petrole benzer bir tablo gördüklerini söyleyen Griaznov, bazı bölgelerde kömürle ilgili arzda sıkıntı olabileceğini ve bu durumun da kömür fiyatlarını yükseltebileceğini dile getirdi. Öte yandan Griaznov, bazı metaller için önümüzdeki dönemde yüzde 10-20 artış olabileceğini belirtti.

TÜRKİYE GAZ MERKEZİ OLABİLİR

Griaznov, Türkiye’deki enerji sektörünü değerlendirdiği konuşmasında, Türkiye için en büyük zorluğun jeopolitik riskler olduğunu söyledi. Türkiye’nin Rusya​ ve Avrupa’daki ilişkileri dengede tuttuğunu belirten Griaznov, “Türkiye’nin gaz merkezi olma konusunda iyi bir aday olduğunu düşüyorum. Burada iyi fırsatlar var.” dedi.

Kaynak: Bloomberg HT
Sonraki Haber Yükleniyor...