Tgrt Haber

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pisti hazır: Yolcu kapasitesi iki katına çıkacak

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
12 Eylül 2023 13:30 - Güncelleme : 12 Eylül 2023 13:46

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nın kapasitesini ikiye katlayacak 2. pist için hazırlıklar tamamlandı. Pistin son hali drone ile havadan görüntülendi.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nın kapasitesini 30 milyondan 70 milyona çıkaracak yeni pistin hazırlıklar tamamlandı. Yapımına 2014 yılında başlanan pistin uzunluğu ise 3 bin 500 metre olarak planlandı.

YENİ BİR TERMİNAL DE GELİYOR!

İkinci pist ile birlikte havalimanına yeni bir terminalin de kazandırılması planlanırken, bakım​ tesislerinin hizasına yapılacak bu terminal ile yolcu akışının hızlandırılması ön görülüyor.

ESKİ PİST 6 AY BOYUNCA BAKIMA ALINACAK

Yeni pistin devreye girmesi ile birlikte eski pistin yaklaşık 6 ay sürecek bir bakıma alınması planlanırken, 2024’ün başından itibaren iki pistli operasyonun başlaması ön görülüyor.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda gerçekleştirilmesi planlanan bu projeler sonrasında ise paralel yaklaşma ve kalkış sayesinde hızlı bir akışın sağlanması bekleniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...