Tgrt Haber

Sanayi üretim endeksi temmuzda arttı! Yıllık olarak düştü

Editör: Kübra Çelepi / Kaynak: tgrthaber.com
10 Eylül 2024 10:37 - Güncelleme : 10 Eylül 2024 11:33

TÜİK, sanayi üretim endeksi verilerini duyurdu. Sanayi üretim endeksi, temmuzda aylık bazda yüzde 0,4 artarken, yıllık bazda yüzde 3,9 düştü. İSO ise Türkiye İmalat Sektörü İhracat İklimi Endeksi'ni açıkladı. Endeks 8 ay üst üste eşik değerin üzerine çıktı. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İstanbul Sanayi Odası verilerini değerlendirdi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayına ilişkin sanayi üretim endeksi verilerini açıkladı. Gelen verilere göre sanayi üretimi​ yıllık yüzde 3,9 azaldı.  Aylık olarak bakıldığında ise sanayi üretimi​ yüzde 0,4 arttı. Aylık bazda da daha önce yüzde 2,1 olarak açıklanan gerileme yüzde 2,4'e revize edildi.

SANAYİ ÜRETİMİ​ AYLIK YÜZDE 0,4 ARTTI

2024 yılı Temmuz ayında madencilik​ ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre %3,3 arttı, imalat sanayi sektörü endeksi %5,1 azaldı ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %8,2 yükseldi.

 2024 yılı Temmuz ayında madencilik​ ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre %2,1 arttı, imalat sanayi sektörü endeksi %0,5 arttı ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %1,9 azaldı.

Sanayi üretim endeksi temmuzda arttı! Yıllık olarak düştü - 1. Resim

İMALAT SEKTÖRÜ İHRACAT İKLİMİ ENDEKSİ YÜKSELDİ

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Türkiye İmalat Sektörü İhracat İklimi Endeksi'nin ağustosta 51,3'e yükseldiğini belirterek, endeksin 8 ay üst üste eşik değerin üzerinde olduğunu vurguladı.

 Bolat, şunları kaydetti:

"Endeks, ağustos ayında 51,3'e yükseldi. Hükümet ve Ticaret Bakanlığı olarak uyguladığımız politikalar ve iş dünyamız ile birlikte attığımız adımlar sayesinde ihracat iklimimiz güçlenmeye devam ediyor."

Sanayi üretim endeksi temmuzda arttı! Yıllık olarak düştü - 2. Resim

Kaynak: tgrthaber.com
Sonraki Haber Yükleniyor...