Tgrt Haber

Sanayi üretimi frene bastı: 15 ayın en hızlı düşüşü

13 Eylül 2021 10:22
Sanayi üretimi frene bastı: 15 ayın en hızlı düşüşü

Sanayi üretimi Temmuz'da bir önceki aya göre yüzde 4,2 azalırken yıllık yüzde 8,7 artış kaydetti. Ancak Nisan 2020'den bu yana en hızlı aylık düşüş yaşandı.

Sanayi üretimi, temmuz ayında yüzde 8,7 arttı. Üretim endeksinin 13 ay boyunca sürdürdüğü büyümesini devam ettirerek temmuz ayında yüzde 15.1 artması bekleniyordu. Sanayi üretimi temmuzda aylık bazda yüzde 4,2 daraldı. Sanayi üretimi Nisan 2020'den bu yana en hızlı aylık düşüşü kaydetti.

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, temmuz ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 15,2, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 7,9 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 11,7 arttı.

Geçen aya göre alt sektörler incelendiğinde de madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 1,8 ve imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 5 azaldı. Elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi ise yüzde 4,5 arttı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...