Tgrt Haber

Sanayi üretiminde depremin ardından en hızlı toparlanma!

10 Ağustos 2023 12:48 - Güncelleme : 10 Ağustos 2023 12:51
Sanayi üretiminde depremin ardından en hızlı toparlanma!

Türkiye İstatistik Kurumu, haziran ayına yönelik sanayi üretim endeksi verilerini yayımladı. Buna göre, Sanayi üretimi haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 1,6, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 0,6 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan sanayi üretim endeksine göre, haziran​ ayında yıllık yüzde 0,6 artarken aylık bazda ise 1,6'lık artış kaydetti. 

DEPREMDEN SONRA EN HIZLI ARTIŞ

Sanayinin alt sektörleri (2015=100 referans yıllı) incelendiğinde, 2023 yılı Haziran ayında madencilik​ ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre %11,6 azaldı, imalat sanayi sektörü endeksi %2,1 arttı ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %3,4 azaldı.

AYLIK ARTIŞ DEVAM EDİYOR

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2023 yılı haziran ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre %4,2 azaldı, imalat sanayi sektörü endeksi %2,3 arttı ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %2,1 azaldı.

 

Kaynak: İHA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...