Tgrt Haber

Seçimler sonrası Türkiye'nin risk primi artmaya devam ediyor

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: Bloomberg HT
17 May 2023 11:45 - Güncelleme : 17 May 2023 11:48
Seçimler sonrası Türkiye'nin risk primi artmaya devam ediyor

Seçimlerin ardından Türkiye’nin risk primi 675 baz puanla Ekim 2022'den bu yana en yüksek seviyeye çıktı. Yükseliş ivmesi devam ederken piyasalarda belirsizlik devam ediyor.

Türkiye​'de seçimler​ ikinci tura kalırken risk primi​ yükselmeye devam ediyor. Türkiye'nin risk primi 675 baz puanı görerek Ekim 2022'den bu yana en yüksek seviyeye yükseldi.

SEÇİMLERİN İLK GÜNÜNDE 600 PUANA KADAR ÇIKTI

Geçen hafta seçime yönelik beklentilerin etkisiyle 500 baz puanın altını görmüş, seçimden önceki son işlem gününü de 505 baz puandan tamamlamıştı. Seçimlerin ardından CDS​ haftanın ilk işlem gününde 600 baz puanının üzerine çıkmıştı.

Bu süreçte Türkiye'nin risk priminde 170 baz puana yakın artış görüldü. Gelişen piyasalar ligine bakıldığında Türkiye risk primi en yüksek ikinci ülke konumunda. Türkiye'nin üzerinde 5 bin baz puanın üzerindeki risk primiyle Arjantin​ geliyor. Türkiye'nin ardından ise Güney Afrika 317 baz puanla Güney Afrika yer alıyor.

Kaynak: Bloomberg HT

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...