Tgrt Haber

Şekere zam geldi: Çuvalı 550 lira oldu

31 Mart 2022 11:29 - Güncelleme : 31 Mart 2022 11:36
Şekere zam geldi: Çuvalı 550 lira oldu

Türkşeker, şeker fiyatlarına zam yaptı. Kilogramı 5,96'dan 7,80 TL'ye yükseldi. 50 kilogramlık şekerin çuvalı 550 lira oldu.

Türkiye Şeker Fabrikaları, şekerin fiyatına yüzde 31 zam yaptı. KDV dahil kilogramı 5,96 TL’den satılan kristal şeker 7,80 liraya çıktı. 5 kilo şeker de 45 TL’den 55 TL’ye çıktı. 50 kiloluk şekerin çuvalı ise 550 lira oldu. Yapılan zam bugünden itibaren geçerli olacak.

ŞEKERE ZAM AÇIKLAMASI

Türkşeker'in internet sitesinden yapılan açıklamada  "Raf Fiyat Garanti (RFG) Sistemi kapsamında vatandaşlarımızın uygun fiyatla paketli kristal toz ve küp şekere ulaşmasını sağlayan Türkşeker, artan maliyetleri dikkate alarak şeker fiyatında güncelleme yapmıştır. Bu kapsamda şekerin kilogram fiyatı 31.03.2022 tarihi itibari ile KDV dahil 7,80 lira olarak belirlenmiştir. Ayrıca imalatçı firmalarımıza destek olmak için kapasite raporu, fiili kullanım durumu gibi kriterler dikkate alınarak imalatçılarımıza yeniden şeker arzına başlanmıştır. Bu çerçevede 50 kilogramlık şekerin çuval fiyatı ise KDV dahil 550 lira olarak güncellenmiştir" ifadelerine yer verildi. 

Şekere zam geldi: Çuvalı 550 lira oldu

Temel gıda ürünlerinde yüzde 8 olan KDV'yi yüzde 1'e indirilmişti. KDV indirimi şekerin de aralarında olduğu pirinç, makarna, et, balık, çay, kahve, su, süt, yağ, yumurta, peynir, sebzeler, meyveler, kuruyemişler ve bakliyat çeşitleri gibi temel gıda ürünlerini kapsamıştı. 

Pandemi döneminde artan petrol fiyatları Rusya-Ukrayna savaşı ile rekor kırmıştı. Yükselen enerji maliyetleri ve hammadde krizi nedeniyle tüm dünyada temel gıda fiyatlarında fiyat artışları yaşanırken, Türkiye'de başta şeker ve ayçiçek yağı olmak üzere bir çok ürün zamlandı. 

Zam beklentisi başta şeker ve ayçiçek yağı olmak üzere bir çok ürünte stok tartışmasına beraberinde getirdi. Hükümet stokçulara karşı harekete geçerken, birçok firmanın zam hazırlığında olduğu, bunun engellendiği yönünde resmi açıklamalar yapılmıştı. 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Muhammed31 Mart 2022 19:37

Şeker düştü diyorlar hala marketlerde ve toptancılarda şeker çuvalı 750

Sonraki Haber Yükleniyor...