Tgrt Haber

Serinletirken cep yakıyor! Bir top dondurma 25 TL olurken fiyatlar semtlere göre değişiyor

06 Temmuz 2023 13:29 - Güncelleme : 06 Temmuz 2023 15:17
Serinletirken cep yakıyor! Bir top dondurma 25 TL olurken fiyatlar semtlere göre değişiyor

İç serinleten dondurma artan maliyetler yüzünden cep yakmaya başladı. En ucuz yerlerde bile topu 25 liradan satılan dondurmanın semtlere göre de fiyatları artıyor. İyi bir dondurma yemek isteyenlerin bir top için en az 25 lirayı gözden çıkarması gerekiyor.

Dondurma​ artık eskisi kadar serinletmiyor. Gıda fiyatlarında artışlar devam ederken, üretim ayağında maliyetler de her geçen gün artıyor. 7’den 70’e herkesin severek yediği dondurma fiyatıyla artık cep yakıyor.

MALİYETLER ARTTI, ARTIK SADECE TADIMLIK ALINIYOR

Süte, şekere elektriğe zamlar gelince fiyat​ yükseldi. Fiyatlar nedeniyle dondurma da tadımlık oldu. Önceden en az 2 ile 3 top alanlar şimdi bir topla yetinmek zorunda kalıyor.

SEZON AÇILDI AMA FİYATLAR TADINI KAÇIRDI

Dondurma sezonu açılmasıyla birlikte satışlar da artış gösterirken, fiyatlar dondurma severlerin keyfini kaçırdı.

FİYATLAR ARASINDA UÇURUM VAR 

Üstelik dondurma fiyatları semte göre de değişiklik gösteriyor. Bahçelievler'de bir top dondurma 10 TL’den satılırken en az iki top alanlar için kişi başı 20 TL ödüyor.

Bakırköy'e gelince fiyatlar değişiyor. İlçede dondurmanın bir topu ortalama 25 TL civarında satılıyor. İstanbul’un turistik yerlerinden olan Taksim’de fiyatlar daha da artıyor. Topu neredeyse 50-60-70'ye çıkan dondurmanın sahil kentlerinde fiyatları el yakıyor. Gökçeada’da dondurmanın topu 30 TL’ye satılıyor. 

Kaynak: TGRTHABER

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Fatma bodur 6 Temmuz 2023 19:36

Yemek denir.dondurma da neymiş

Sonraki Haber Yükleniyor...