Tgrt Haber
BIST
8741.78
%1.01
(87.39)
Dolar
34.2526
%0.09
(₺0.03)
Euro
37.1063
%0.23
(₺0.08)
Sterlin
44.5051
%0.09
(₺0.04)
Altın
3122.79
%-0.04
(-₺1.39)
Bitcoin
$66939
%-1.3
Ethereum
$2624.8
%-2.07
AVAX
27.46
%-1.61
Ekonomi - Ekonomi
3 saat 10 dakika önce

Trafiğe kayıtlı toplam taşıt sayısı 30 milyonu geçti! Vatandaş benzinliden vazgeçmedi

TÜİK, motorlu kara taşıtları eylül 2024 verilerini açıkladı. Eylül ayında 212 bin 451 adet taşıtın trafiğe kaydı yapıldı. Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı bir önceki aya göre yüzde 0,5 arttı. Trafiğe kayıtlı toplam taşıt sayısı eylül ayı sonu itibarıyla 30 milyon 678 bin 293 oldu.
 - İşte çift tazminat için yapılması gerekenler
3 saat 23 dakika önce

Emekli çalışan iki kez kıdem tazminatı alacak! İşte işten ayrılırken çift tazminat için yapılması gerekenler

EYT'li olup çalışanlar tüm çalışma dönemine ait kıdem tazminatını alabilir. Emekli çalışanlar tazminatını son brüt maaş üzerinden alacak. Yargıtay kararlarına göre, çalışanlar tüm çalışma dönemine ait kıdem tazminatına hak kazanır. İşte EYT'li, emekli olup çalışanların çift tazminat için yapması gerekenler.
Ekonomi - Ekonomi
3 saat 26 dakika önce

Kamu personeli ilanları açıldı! En düşük memur maaşı cezbediyor

Kamu personeli alım ilanları Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından yayımladı. 40 bin lirayı aşan en düşük memur maaşı nedeniyle ilanlara talebin yoğun olması bekleniyor.
 - Benzin ve motorinin fiyatları değişti
4 saat 2 dakika önce

Akaryakıta çifte indirim geldi! Benzin ve motorinin satış fiyatları değişti

Akaryakıt fiyatı düştü. Benzin ve motorine indirim yapıldı. Mazot fiyatı 28 Haziran sonrası en düşük seviyeye geriledi. Akaryakıta önceki hafta peş peşe gelen zamların ardından çifte indirim vatandaşın yüzünü güldürdü. İşte 22 Ekim güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları.
 - Altın fiyatlarında yükseliş sürüyor!
6 saat 2 dakika önce

Gram altın, çeyrek altın rekor kırdı! İşte 22 Ekim 2024 altın fiyatları

Altın fiyatlarındaki yükseliş sürüyor. Gram altın 3 bin TL'yi aştı. Çeyrek altın uçtu! İşte 22 Ekim 2024 altın fiyatları...
 - 22 Ekim döviz kurları
6 saat 14 dakika önce

Dolar kuru ne kadar oldu? 22 Ekim döviz kurları, euro, sterlin fiyatı

Dolar kuru dün hafta açılışını yukarı yönlü sınırlı hareketlerle açmıştı. Dolar kuru bugün de benzer bir seyirle güne başladı. Peki bugün dolar ne kadar oldu? İşte 22 Ekim 2024 döviz kurları ; euro, sterlin, dolar fiyatı...
 - 500 bin liranın getirisini duyan bankaya koşuyor
20 saat 30 dakika önce

Faiz kararı sonrası 500 bin liranın aylık getirisini duyan bankaya koşuyor! Mevduat faizinde oranlar sil baştan

Merkez Bankası faizde indirim beklentilerine rağmen 17 Ekim'de faiz oranını yüzde 50 seviyesinde sabit bıraktı. Karar sonrası mevduat faiz oranları hareketlendi. Mevduatlara uygulanan ağırlıklı ortalama faiz oranları sil baştan değişti. İşte en yüksek mevduat faiz oranı ile 500 bin TL'nin aylık getirisi.
Ekonomi - Ekonomi
20 saat 55 dakika önce

Dolar fiyatının geleceği seviyeyi tarih vererek açıkladı! Ünlü ekonomistten endişelendiren dolar tahmini

Merkez Bankası'nın 17 Ekim 2024'te politika faizini yüzde 50'de sabit tutma kararının ardından doların kaç olacağı yeniden gündemin birinci maddesi oldu. Kurlardaki artış, ekonomi üzerinde etkili olurken, yatırımcılar ve iş dünyası tarafından sıklıkla sorgulanıyor. Ekonomist Oğuz Demir, önümüzdeki dönem için dolar fiyatı adına beklentilerini paylaştı. Türk Lirası'na ilişkin olarak iyimser açıklamalarda bulunamayan ünlü ekonomist dolar kurunun 2025 yılında geleceği seviyeyi duyurdu.
Ekonomi - Ekonomi
22 saat 10 dakika önce

İstanbul’da yoksulluk sınırı 64 bin lira!

İstanbul Planlama Ajansı araştırmasına göre, İstanbul’da yoksulluk sınırı 64 bin TL’yi geçti. Yoksulluk oranı ise yüzde 18,3 seviyesine yükseldi.
Ekonomi - Ekonomi
22 saat 49 dakika önce

Dev kuruluş altın fiyatının geleceği seviyeyi açıkladı! O tarihte yüzde 10,2 artacak

Bank of America, Perşembe günü altının ons başına 2.696 dolara ulaşarak yeni bir rekor kırdığı sırada yükseliş yönlü bir not yayınladı. Bank of America analisti altının 2025'e kadar 3.000 dolara ulaşabileceğini söyledi.
Ekonomi - Ekonomi
23 saat 19 dakika önce

Yapay zekadan Türkiye’nin ticaret rekabetçiliğine destek! 3 milyar lira gümrük gelir kaybını önledi

Yapay zekâ algoritmaları 3 milyar liralık vergi kaybının ve teminatların eksik beyan edilmesinin önüne geçti. Yapay zeka tüm gümrük işlemlerinin risk analiz süzgecinden geçirilmesine destek oluyor. Risk analizi sayesinde yasadışı ticaretin de önüne geçiliyor.
Ekonomi - Ekonomi
23 saat 30 dakika önce

Türkiye’ye giriş yapacak yabancı plakalı araç sahipleri dikkat: Sigorta yaptırırken sakın bunu yapmayın!

Türkiye’ye giriş yapan yabancı plakalı araç sahiplerinin sigorta yaptırırken dikkat etmesi gerekenleri Gurbet Kasko kurucusu Abdulcelil Alkış anlattı. Abdulcelil Alkış, sınır kapısında vakit kaybetmekten kaçınmak adına yapılacakları tek tek anlattı. İşte . Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının Türkiye’ye giriş çıkışlarında dikkat etmesi gerekenler.
Ekonomi - Ekonomi
23 saat 46 dakika önce

Çinlilerin haritasında çarpıcı detay! Genişleme planlarına ait haritada Türkiye vurgusu

Çinli otomobil üreticisi Chery Internatioal Başkanı Zhang Guibing, bugün Wuhu şehrinde gerçekleştirilen 2024 Chery Uluslararası Kullanıcı Zirvesi'nde yaptığı sunumda, üretim ve Ar-Ge tesislerine ait bir dünya haritası paylaştı. Haritadaki Türkiye detayı dikkat çekti. Chery Başkanı Avrupa’daki üretim üsleri arasında Türkiye’yi de saydı.
 - Bakan Işıkhan'dan kritik açıklamalar
21 Ekim 2024 - 12:57

Bakan Işıkhan'dan emeklilik sistemine ilişkin açıklama!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi ve ülke gündemine oturan yenidoğan çetesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan TES için "Kıdem tazminatının yerine geçecek' endişeleri var" ifadelerini kullanırken asgari ücret için aralık ayına işaret etti.
 - Refah payı için masadaki oran netleşiyor
21 Ekim 2024 - 12:13

SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı maaşlarında eşitleme! Refah payı için masadaki oran netleşiyor: Taban aylıkta yeni formül

Emekli maaş zamları ile ilgili veriler gelmeye devam ediyor. Emekliler, memurlar ne kadar artış alacak, sorgulanmaya başlandı. Hem SSK hem de Bağkur emeklileri açısından enflasyon önem kazanıyor. Memurlar ve memur emeklileri açısından da toplu sözleşme artışları olsa bile yine enflasyon oranı maaş artışlarını belirleyecek. Masadaki beklentiler şekilleniyor. İşte emekli maaş zamları ve taban aylık beklentisi.
Otomobil - Otomobil
21 Ekim 2024 - 12:05

İtalyan otomotiv devi Fiat ünlü modelinin üretimini durdurma kararı aldı!

Çok uluslu bir otomotiv üretim şirketi Stellantis, bünyesindeki markalardan FIAT'ın ikonik modeli Panda'nın üretimini durdurdu. Şirket açıklamasında kararın gerekçelerine de yer verildi. İşte detaylar...
Ekonomi - Ekonomi
21 Ekim 2024 - 11:44

Bitcoin son üç ayın zirvesinde! 70 bin dolara dayandı

Dünyanın en değerli kripto para birimi olan Bitcoin yeni rekor seviyesini test etti. Kripto para 70 bin dolar sınırına yaklaştı.
Ekonomi - Ekonomi
21 Ekim 2024 - 11:04

Enflasyon düzeltmesi için denetimler sıkılaştı! Bakan Şimşek'ten açıklama

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Enflasyon düzeltmesi yapan mükelleflerin bilançoları üzerinde yapılan analizlerde riskli olduğu değerlendirilenler izaha davet edilecek" dedi.
 - Asgari ücret zammında korkutan senaryo!
21 Ekim 2024 - 11:01

Asgari ücret zammında çarpıcı detay! SGK Uzmanı rakam vererek açıkladı! "17 bin liradan az olacak"

Asgari ücret 205 zammı için nefesler tutuldu. Yılbaşında yeni asgari ücret belli olacak. Komisyonun toplanması için süre ise kısaldı. İşçi, işveren ve devlet masaya oturacak. Hükümetin asgari ücrete yapacağı zam merak konusu oldu. İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı İsmail Sevinç, asgari ücret zammında çarpıcı detayı gözler önüne serdi. Ekonomistlerin tahminleri ve yıl sonu enflasyon beklentilerine göre, 2025 için asgari ücretin kaç olacağını açıkladı.
Ekonomi - Ekonomi
21 Ekim 2024 - 10:08

Yurt dışı üretici fiyat endeksi arttı!

TÜİK, yurt dışı üretici fiyat endeksi verilerini açıkladı. YD-ÜFE yıllık yüzde 32,35 aylık ise yüzde 2,25 yükseldi.
Sona Git