Tgrt Haber

SGK prim borçlularına EYT yolu açıldı! EYT'lilerin prim borçları bu yöntemle silinecek! Garanti'den ödemeler başladı!

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
04 Nisan 2023 14:23 - Güncelleme : 04 Nisan 2023 14:31
SGK prim borçlularına EYT yolu açıldı! EYT'lilerin prim borçları bu yöntemle silinecek! Garanti'den ödemeler başladı!

EYT düzenlemesinde pürüzler ortadan kaldırılmaya devam ediyor. SGK prim borcu olanların borçları EYT’lilere özel kredi ile kapatılacak. Garanti BBVA düşük faizle kredi vermeye başladı. İşte detaylar…

Emeklilikte Yaşa Takılanlar​ (EYT) ile ilgili yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte Nisan ayı itibariyle başvuru yapan milyonlarca EYT’li ilk emekli maaşını almaya başladı. EYT’den yararlanan hak sahiplerinin yanı sıra SGK prim borçları nedeniyle EYT’yi kaçıranların durumu ise merak ediliyordu.

EYT’den yararlanmak için tüm şartları taşıyan ancak Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) prim borçları nedeniyle başvuru yapamayanlara uygun krediler sağlanarak bu borçların kapatılması sağlanacak. Garanti BBVA​ ise Emeklilikte Yaşa Takılanlara Özel Kredi​ fırsatını duyurdu.

EYT’LİLERE ÖZEL DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ!

SGK prim borçları olanların da EYT yasasının yararlanmasını sağlamak adına uygun faiz oranları ve esnek geri ödeme seçenekleriyle kredi seçenekleri sunulmaya başladı. Bu kapsamda Garanti BBVA tarafından EYT şartlarını sağlayanlara prim borçlarını kapatmaları için özel kredi verilecek.

SGK prim borçlularına EYT yolu açıldı! EYT'lilerin prim borçları bu yöntemle silinecek! Garanti'den ödemeler başladı!

Garanti BBVA’nın Emeklilikte Yaşa Takılanlara Özel Kredi paketi kapsamında %1,69’dan başlayan faiz oranları uygulanacak. Uygun geri ödeme seçeneklerinin de yer aldığı kredi sayesinde vatandaşların rahatlıkla EYT’den faydalanmak için kredi çözümlerini değerlendirmeleri sağlanacak. Kolay başvuru adımlarını da takip ederek vatandaşların EYT için SGK prim borçlarından kurtarılması sağlanacak.

EYT’LİLERE ÖZEL KREDİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Garanti BBVA’nın EYT’lilere özel kredi paketinin şartları da belirlendi. Buna göre krediden yararlanmak isteyenlerin EYT kredisi başvurusu sırasında SGK prim borcu yazısını getirmeleri gerekecektir. SGK prim borcu ödeme kredisi 3 ila 36 ay vade seçenekleriyle kullanılabiliyor.

Örnek hesaplamaya göre yüzde 1,69’dan başlayan faiz oranları ile 100.000 TL kredi tutarı için 12 ay vadede aylık 9.521 TL taksit miktarı hesaplanmıştır. Kredi miktarı ve vadesine göre faiz oranları ve ödeme koşulları da farklılık gösterebilmektedir. Başvuru şartlarını taşıyan vatandaşların EYT hakkından yararlanmak için SGK prim borçlarını Garanti BBVA’nın avantajlı kredi fırsatı ile kapatarak rahatça ödeme işlemlerini gerçekleştirmeleri sağlanmaktadır.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...