Tgrt Haber

SGK uzmanından uyarı geldi: Emekli ikramiyesi için çiftçi kaydını sildirmek işe yaramaz

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber
15 Kasım 2023 17:46 - Güncelleme : 15 Kasım 2023 19:05
SGK uzmanından uyarı geldi: Emekli ikramiyesi için çiftçi kaydını sildirmek işe yaramaz

Hükümet tarafından çalışmayan emeklilere verilen ikramiyede ödemeler tamamlandı. Ancak başından beri süren tartışmalar devam ediyor. Bu kez emekli ikramiyesi alamayan çiftçilerin ödemeyi alabilmek için ÇKS kaydını sildirmesi gündem oldu. TOBB ETÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Cem Kılıç kaydını sildiren çiftçileri uyardı ve “Sildirmek işe yaramaz” açıklamasını yaptı.

Çalışmayan emeklilere bir kereye mahsus verilen Cumhuriyet Bayramı ikramiyesinde ödemeler tamamlandı. Ancak başından beri tüm emeklilere ikramiye​ verilmesi ile ilgili tartışmalar sürüyor. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ın çalışmayan emeklilere verilen ikramiye konusunda çiftçilerin tepkili olduğunu, çiftçilerin ziraat odası kayıtlarını sildirmek istedikleri açıklaması gündem oldu.

SGK UZMANI UYARDI: KAYITLARI SİLDİRMEK İŞE YARAMAZ

TOBB ETÜ öğretim üyesi Porf. Dr. Cem Kılıç çiftçilerin kayıtlarını sildirmek istemesiyle ilgili olarak NTV’ye açıklamalarda bulundu. Kılıç, “Çiftçi Kayıt Sistemi’nde gözüken vatandaşlar “çıkarsam yararlanabilir miyim” diye soruyor. Muhtemelen SGK önünde de pek çok emekli aynı soruyu soruyordur. Kanunun çıktığı tarihe bakıldığında 2 Kasım 2023 tarihinde 7464 sayılı kanun olarak Resmi Gazete’de yayımlandı. Çiftçi Kayıt Sistemi’nden çıkış için son tarih 30 Eylül olduğu görülüyor. 30 Eylül itibariyle kaydını sildirenler ekim ayı başı itibariyle kaydı olmayanlar bu ikramiyeden yararlanabilirler. Maalesef çiftçilerimiz bu kayıt sisteminde oldukları için bu haktan yararlanamayacaklar. Bu konuda çok istek ve talep var. Hükümet bunu değerlendirir mi bilemiyorum ama ciddi mağduriyete yol açtı diyebilirim” dedi.

ÇİFTÇİLER SİSTEMDEN ÇIKIŞ İÇİN ZİRAAT ODALARINA AKIN ETMİŞTİ

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, emekli olan çiftçilerin, emeklilere yapılacak olan bir defaya mahsus 5 bin liralık ikramiyeden yararlanamaması hakkında, "İnfial yaratan bu durum ve aşırı bilgi kirliliği yüzünden üretim yapan çiftçilerimiz Ziraat Odası kayıtlarını sildirmek istiyor" demişti.

Bayraktar, "Ziraat Odalarımızın ve Birliğimizin telefonları susmuyor. Üreticilerimiz ‘ya biz üretimi bıraktık kaydımızı silin diyor ya da biz artık üretmek istemiyoruz kaydımızı silin’ diye talepte bulunuyorlar. Çiftçilerimiz yaşanan bu mağduriyetin önümüzdeki süreçte verilecek destekler veya ikramiyelere de engel teşkil edeceği endişesini yaşıyor. Tarım sektörünün emektarları olan çiftçilerimiz, Türkiye ortalamasının üçte biri oranında kişi başı gelir elde ediyor. Hükümetimizin bu miktarı da göz önüne alarak bu mağduriyeti gidermesini bekliyoruz" açıklamasıyla hükümete çağrıda bulunmuştu.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
SALİHAT ERGÜN19 Kasım 2023 19:03

MADURİYETİMİZİN GİDERİLMESİNİ İSTİYORUZ

Cemal çelik15 Kasım 2023 20:26

Mağduruyetimizin giderilmesini istiyoruz

Sonraki Haber Yükleniyor...