Tgrt Haber

SGK'da EYT hareketliliği! Tüm önlemler alındı, personel ve merkez sayısı artırıldı

29 Aralık 2022 09:24 - Güncelleme : 29 Aralık 2022 09:30
SGK'da EYT hareketliliği! Tüm önlemler alındı, personel ve merkez sayısı artırıldı

Milyonların merakla beklediği EYT düzenlemesine ilişkin detaylar belli oldu. Yaklaşık 2 milyon 250 bin kişinin emekli olması beklenirken Sosyal Güvenlik Kurumu yasanın yürürlüğe girmesi halinde yaşanabilecek yoğunlukların önüne geçebilmek adına önlemler almaya başladı. Emekli olmak isteyenlerin hızlı bir şekilde işlemlerini gerçekleştirmeleri için kurum, bilgi işlem alt yapısını güçlendirdi

EYT düzenlemesine yönelik tüm detaylar Cumhurbaşkanı Erdoğan​ tarafından tüm ayrıntıları ile açıklandı.Diğer yandan Sosyal Güvenlik KurumuEYT düzenlemesi​ sonrası yaşanacak yoğunlukları önlemek adına bilgi işlem alt yapısını güçlendirerek merkezlerde ilave personel görevlendirdi.

TANITICI VİDEOLAR HAZIRLANDI

SGK öncelikle başvuruların e-Devlet​ üzerinden yapılabilmesine yönelik bir alt yapıyı hazır hale getirdi. Bu kapsamda sunucu kapasiteleri artırılırken, bilgi-işlem alt yapısının güçlendirilmesine yönelik adımlar atıldı. Emeklilik başvurusunda bulunacakların süreci hatasız tamamlamaları için tanıtıcı videolar hazırlandı.

EMEKLİLİK MERKEZLERİNİN SAYISI ARTIRILDI

Ayrıca, yoğun başvuruların sıkıntısız tamamlanması için yaşlılık aylığı merkezleri yani emeklilik işlemlerinin yapıldığı merkezlerin sayıları arttırıldı. Özellikle İstanbul​, Ankara ve İzmir'deki ana merkezlerin sayısının artırılmasıyla ortaya çıkacak iş yükünün hafifletilmesi amaçlanıyor. Bu kapsamda başka birimlerdeki personel, emeklilik işlemlerine yönelik birimlere kaydırıldı.

 

Kaynak: NTV

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...