Tgrt Haber
BIST
9577.46
%-1.12
(-108.03)
Dolar
34.0075
%0.33
(₺0.11)
Euro
37.8591
%0.67
(₺0.25)
Sterlin
44.9495
%0.87
(₺0.39)
Altın
2853.411
%0.75
(₺21.14)
Bitcoin
$57990
%-3.24
Ethereum
$2295.6
%-3.16
AVAX
23.38
%-3.23
Ekonomi - Ekonomi
7 saat 31 dakika önce

Yabancıların Türkiye'de şirket kurması için adıma atıldı! Vize programı başlatıldı

Yüksek katma değerli teknolojik girişimlerin Türkiye'ye çekilmesi için adım atıldı. Sanayi Bakanlığı tarafından Çalışma Bakanlığı'nın desteğiyle Türkiye TechVisa adlı program başlatıldı. Bu kapsamda şirketlerin Türkiye'de kurulması halinde girişimcilere ve uzman çalışanlara üç yıllık çalışma izni verilecek ve vergi muafiyeti tanınacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, programın en büyük kazananı Türk teknoloji girişimleri olacak dedi.
Otomobil - Otomobil
7 saat 38 dakika önce

Yeni Peugeot 3008 artık Türkiye yollarında! Elektrikli versiyona büyük ilgi

Peugeot, yenilediği SUV modeli 3008’in Türkiye satışlarına start verdi. Markanın en büyük yetkili bayi Mepa'nın Bahçelievler'deki showroom'unda lansmanı yapılan araç otomobil tutkunlarının beğenisini kazandı.
Ekonomi - Ekonomi
7 saat 47 dakika önce

Euro Bölgesi ticaret fazlası temmuzda arttı! Tam 21,2 milyar euro fazla verdi

Eurostat'ın Pazartesi günkü verilerine göre, Temmuz ayında ihracattaki sert toparlanmanın etkisiyle Euro Bölgesi ticaret fazlası belirgin şekilde arttı. Düzeltilmemiş bazda, ticaret fazlası Temmuz ayında geçen yılın aynı dönemindeki 6,7 milyar avrodan keskin bir şekilde 21,2 milyar avroya yükseldi. Haziran ayında ise fazlalık 21,7 milyar avroydu.
 - Bu 7 mesleğin birkaç sene ömrü kaldı
7 saat 52 dakika önce

Bu 7 mesleğin birkaç sene ömrü kaldı! 2030'u göremeyecekler

Yapay zeka günden güne hayatımızı kolaylaştırmaya devam ediyor. Hızla ilerleyen bu teknoloji bazı mesleklerin sonu olacak. Gelecekte kaybolacak ve parlayacak 7 meslek listelendi. Çığır açıcı uygulamalar iş sektöründe genişlemeye devam ederken bu 7 meslek 2030'u göremeyecek.
 - "Dandik şirketlere yatırım yapanlar..."
9 saat 48 dakika önce

İslam Memiş borsada kazanacak kişileri açıkladı! Borsa tüyosu geldi: 'Dandik şirketlere yatırım yapanlara geçmiş olsun'

BIST 100 Endeksi 200 günlük ortalamasını test etti ve yönünü yukarı çevirdi. Kısa vadeli al-sat yapan yatırımcılar için konuşan İslam Memiş, Borsa İstanbul bundan sonraki süreçte kazanacak kişileri açıkladı. Borsada alım fırsatının geride kaldığını aktaran İslam Memiş, "Olmazsa olmazlarımız olan o beş hisse senedinden giriş yaptık ve çıkış yapacağız" tüyosunu verdi.
Ekonomi - Ekonomi
10 saat 13 dakika önce

Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçe açığını duyurdu! Ağustosta 129,6 milyar TL açık

Hazine ve Maliye Bakanlığı açıkladı. Bütçe ağustos'ta 129,6 milyar TL açık verdi. Ocak ve ağustos döneminde bütçe açığı ise 973,6 milyar TL oldu.
Ekonomi - Ekonomi
10 saat 26 dakika önce

Türkiye ekonomisi için 2 risk masada! Asgari ücret, kıdem tazminatı ve işsizlik sigortası vurgusu

OECD Türkiye ekonomisi için değerlendirmede bulundu. Geleneksel makroekonomik politikalara dönüşün yatırımcıların güvenini artırdığını söyleyen OECD, 2 riske dikkat çekti. Bunlar; erken politika gevşemesi ve Merkez’in güvenilirliğinde olası bir sarsılması olarak gösterdi. Ayrıca işgücü piyasası reformları asgari ücret, kıdem tazminatı ve işsizlik sigortası gibi alanlarda iyileştirme vurgusu yaptı.
 - Emekli maaş farkı ortadan kalkıyor
11 saat 9 dakika önce

Emekli maaş farkı ortadan kalkıyor! Emeklilik dilekçesi verecek herkesi ilgilendiriyor: Hükümet harekete geçti

Bu yıl emeklilik dilekçesi verenlerin 2025 yılında verenlerden yüzde 30'luk bir farkla daha yüksek maaş alacaklarına dair söylentiler son günlerde gündemdeki yerini korurken yeni bir gelişme yaşandı. Ekonomi yönetimi, enflasyon kaynaklı emekli maaş farkını ortadan kaldırmak için kolları sıvadı. Yeni emeklilik düzenlemesi geliyor. İşte emekli maaşı için hayata geçecek yeni sistemin detayları.
Ekonomi - Ekonomi
11 saat 58 dakika önce

Hizmet üretim endeksi azaldı! En fazla gerileme gayrimenkul hizmetlerinde

TÜİK, hizmet üretimi yıllık ve aylık değişim oranları temmuz 2024 verilerini açıkladı. Hizmet üretim endeksi 2024 yılı temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,1 azaldı.
Ekonomi - Ekonomi
12 saat 8 dakika önce

Ücretli çalışan sayısı yıllık olarak yükseldi! En fazla artış inşaat sektöründe

TÜİK, ücretli çalışan istatistikleri temmuz 2024 verilerini açıkladı. Ücretli çalışan sayısı yıllık olarak yüzde 3,4 arttı. Ücretli çalışanların alt detaylarına bakıldığında en fazla artış yüzde 8,6 ile inşaat sektöründe yaşandı. ücretli çalışan sayısı 2024 Temmuz ayında 15 milyon 889 bin 385 kişi oldu.
Ekonomi - Ekonomi
12 saat 15 dakika önce

Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi ağustosta azaldı! Balıkçılık ürünlerindeki yükseliş dikkat çekti

TÜİK, tarım ürünleri üretici fiyat endeksi verilerini açıkladı. Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi (Tarım-ÜFE) yıllık olarak yüzde 32,10 artarken aylık olarak yüzde 1,56 azaldı.
 - Akaryakıt fiyatlarında indirim sinyali
12 saat 25 dakika önce

Benzin, motorin ve LPG fiyatlarında son güncelleme! Akaryakıt fiyatlarında indirim bekleniyor

Akaryakıt fiyatlarında indirimlerin devam etmesi bekleniyor. Benzin, motorin ve LPG'de rakamlar da değişirken zam ve indirim haberleri de üst üste gelmeye devam ediyor. Akaryakıt alacak araç sürücüleri ise güncel tarifeyi merak ediyor. İşte milyonlarca araç sahibi için 16 Eylül 2024 benzin, motorin ve LPG fiyatları.
Ekonomi - Ekonomi
12 saat 59 dakika önce

Merkez Bankası uluslararası akademik konferansa ev sahipliği yapacak

Ulusal Ekonomik Araştırma Bürosu (NBER), 7-8 Mayıs 2025 tarihlerinde İstanbul'da bir araştırma merkezinde düzenlenecek. Konferans, Türkiye Merkez Bankası tarafından organize edilecek. 9 Mayıs'ta İstanbul'daki önemli yerleri ziyaret ederek isteğe bağlı bir turizm günü oluşturulacak. Program, NBER üyeleri Mark Aguiar (Princeton), Şebnem Kalemli Özcan (Brown) ve Linda Tesar (Michigan) tarafından yapılacak. Konferans akademisyenleri ve politika yapıcıları bir araya getirecek ve Uluslararası Para Fonu'nun Birinci Genel Müdür Yardımcısı Gita Gopinath'ın açılış konuşmasına sahne olacak.
Ekonomi - Ekonomi
13 saat 1 dakika önce

Denizli’den tarihi turizm atağı! 250 milyon euro gelir hedefi

Denizli Büyükşehir Belediyesi 10-11 Eylül tarihleri arasında ‘Denizli Geleceğini Tasarlıyor’ ismiyle bir arama konferansı gerçekleştirdi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, “Hierapolis, Laodikeia, Tripolis, Herakleia, Attuda ve Colossae gibi 30’a yakın antik şehir, 21 ören yeri, 20’den fazla höyük, 4 müzemiz var. Türkiye’de bu zenginliğe sahip neredeyse tek şehir konumundayız. Bu tarihi zenginliğimizin şehre daha fazla katkı sağlamasını hedefliyoruz. Kişi başı 100 euro’dan 250 milyon euro’luk ekstra turizm geliri elde edebiliriz” dedi.
 - Altın güne rekorla başladı!
14 saat 58 dakika önce

Altın güne rekorla başladı! İşte 16 Eylül 2024 gram altın, çeyrek altın fiyatları

ABD Merkez Bankası'nın faiz indireceğini yönelik beklentiler gram altın ve ons altında rekor getirdi. Gram altın, çeyrek altın ne kadar oldu? İşte 16 Eylül 2024 altın fiyatları...
 - Dolar kurunda Fed etkisi
15 saat 7 dakika önce

Dolar kuru Fed kararı öncesi değer kaybetti! 16 Eylül güncel döviz kurları

Dolar kuru Fed'in faiz indireceğine yönelik beklentiler ardından düşüş eğiliminde. İşte 16 Eylül döviz kurları, dolar, euro ve sterlin fiyatı
Ekonomi - Ekonomi
16 saat 41 dakika önce

Türkiye SİHA pazarında liderliğe yükseldi

Türkiye insansız hava aracı tedarikçiliğinde liderliğe yükselerek Çin'i de geride bıraktı. ABD'nin yaptırdığı çalışmada Türkiye'nin yaptığı hamlelerle dünyanın en büyük İHA tedarikçisi olduğu belirtildi.
Ekonomi - Ekonomi
15 Eylül 2024 - 17:09

Bitcoin 3 aylık tarihi yükselişe hazırlanıyor! Analistlerin fiyat tahmini dudak uçuklattı

Analistlerin 92 bin dolarlık BTC'yi hedeflemesiyle Bitcoin 3 aylık tarihi bir yükselişe hazırlanıyor. Piyasa analistlerine göre Bitcoinde yükseliş öncesindeki son dip alım fırsatı olabilir. Bitcoin'in fiyatı, yarılanma sonrası tarihsel grafik desenlerine bakılarak üç aylık bir yükselişin eşiğinde hareket ediyor.
 - FED kararından sonra adım adım yapılacaklar
15 Eylül 2024 - 16:12

İslam Memiş FED faiz kararından sonra dolar ve altında yapılacakları adım adım anlattı! "Fiyatlarda pohpohlama yapıyorlar"

Karmaşık ve çok sert hareketlerin olduğu bir para piyasası geçtiğimiz hafta geride kaldı. Direnç ve destek seviyeleri, her şey bir anda bozulunca yeni trend belirlendi. Finans analisti İslam Memiş, bu hafta FED faiz kararına dikkat çekti. Toplantının ardından "Ben ve yol arkadaşlarım ne yapacağız onu anlatayım" diyerek dolar ve altında yapılacakları adım adım sıraladı. Borsa İstanbul tarafında ise küçük yatırımcıyı uyardı. "Bundan sonraki süreçte borsada yatırımcılar ve destek alanlar kazanacak" dedi.
Ekonomi - Ekonomi
15 Eylül 2024 - 14:59

Emekli vatandaşları isyan ettiren karar! Belediye düğmeye bastı, çay fiyatları etkilenecek

Sivas Belediyesi emekli vatandaşların uğrak mekanı olan Tarihi Kent Meydan Çay Evi için karar aldı. Emekli vatandaşlar alınan özelleştirme kararı sonrası tepkilerini dile getirdi. Şu an 10 TL olan çay fiyatlarının artacağı düşünülüyor.
Sona Git