Tgrt Haber

SGK’dan faizsiz konut kredisi fırsatı: Ev almak isteyene tam 400 bin TL destek! Tüm şartlar belli oldu

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: tgrthaber.com
30 Temmuz 2024 15:34 - Güncelleme : 30 Temmuz 2024 15:50
SGK’dan faizsiz konut kredisi fırsatı: Ev almak isteyene tam 400 bin TL destek! Tüm şartlar belli oldu

Konut arzındaki sıkıntılar ve yüksek enflasyon nedeniyle konut fiyatları son yıllarda fahiş rakamlara yükseldi. İhtiyaç kredi faizlerinin artmasıyla dar gelirli için konut almak hayal oldu. Faizsiz konut kredisi çekmek isteyenler için sevindiren haber SGK'dan geldi. SGK, 400 bin lira faizsiz kredi desteği sağlayacağını duyurdu. İşte tüm şartlar…

Konut almak isteyene faiz kredi yardımı Sosyal Güvenlik Kurumundan geldi. SGK​ maaş alanlara 400 bin liraya kadar kredi desteği sağlayacağını açıkladı. Bu imkândan yararlanmak isteyenler için şartlar belli oldu. Peki, hangi bankalara başvuru yapılacak.

FAİZSİZ KONUT KREDİSİ​ ŞARTLARI NELER?

Konut almak isteyenler için SGK’dan 400 bin liralık hamle geldi. 5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanunu ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu gibi düzenlemelerden faydalanan malul, dul ve yetim vatandaşlar SGK’nın faizsiz konut kredisi imkânından yararlanabilecek.

SGK’dan faizsiz konut kredisi fırsatı: Ev almak isteyene tam 400 bin TL destek! Tüm şartlar belli oldu - 1. Resim

Öte yandan 2330 sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun hükümlerine göre harp veya vazife malullüğü maaşı alan vatandaşlar da 400 bin TL kredi imkânından yararlanabilecek.

SGK’dan faizsiz konut kredisi fırsatı: Ev almak isteyene tam 400 bin TL destek! Tüm şartlar belli oldu - 2. Resim

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Faizsiz konut kredisi için başvuru yapmak isteyenlerin şartları sağlamaları gerekiyor. Buna göre başvuru yapmak isteyenler  daha önceden hazırlanmış hak sahipliği belgelerine ihtiyaç duymaksızın doğrudan T.C. Ziraat Bankası​ veya T.C. Halk Bankası şubelerine başvurabilecek.

 

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...