Tgrt Haber

Yeni istihdam projesi: Sigortalı başına 320 euro hibe

14 Şubat 2022 06:47
SGK öncülüğünde kayıtlı kadın istihdamı destekleme projesi başlatıldı.

Türkiye'nin 7 ilinde uygulanacak Avrupa Birliği projesi kapsamında, kadın işverenlere, ilave kadın istihdamı için işçinin işverene maliyetinin yüzde 65'ini geçmemek üzere maksimum 320 Euro hibe verilecek. Projeden 4 bin kadın işveren ve 4 bin kadın işçi faydalanacak.

SGK öncülüğünde kayıtlı kadın istihdamı destekleme projesi başlatıldı.

Kadın istihdamını artırmak ve kadın çalışanların kayıt dışı istihdamının önüne geçmek için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından Avrupa Birliği (AB) destekli bir proje hayata geçiriliyor. Proje, "Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi" başlığı altında hayata geçirilecek. Bu kapsamda işçinin maliyetinin yüzde 65'ini geçmemek üzere kadın işverenlere ilave kadın istihdamı için, maksimum 320 euro hibe verilecek.

4 BİN KADIN İŞVEREN VE 4 BİN KADIN İŞÇİ FAYDALANACAK

Söz konusu tutar 2022 için 3 bin 984 lira olacak. Proje, belirlenen kriterlere göre 7 ilde uygulanacak. İstanbul'da 1.000, Ankara'da 900, Aydın'da 400, Denizli'de 400, Samsun'da 500, Şanlıurfa'da 400 ve Kahramanmaraş'ta 400 olmak üzere, toplamda 4 bin kadın işveren ve bu işletmelerin işe aldığı 4 bin kadın işçi, projeden fayda sağlayacak. Projeye 5 Mart 2012'den sonra kurulan ve kadın işverenlerin açtığı işletmelerden, en fazla 9 işçi kapasitesi olan ve ilave işçi olarak kadın sigortalı alan şirketler başvurabilecek. Projenin, 20 ayı mali destek ödemeleri kapsamında olmak üzere 32 ay süreyle uygulanması ve 2024 Ocak itibarıyla tamamlanması öngörülüyor.

Kayıtlı kadın istihdamının artırılması amacıyla "Anneler İşe, Çocuklar Kreşe" ve "Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi" projeleri SGK tarafından daha önce başlatılmıştı. Aynı zamanda annelerin bakıcı desteği alması için kayıtlı bir işte çalışıyor olması şartını getirmişti.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...