Tgrt Haber

Siemens, Mercedes-Benz ve BMW krizin eşiğinde! Üretimler durabilir

Editör: Murat Makas / Kaynak: tgrthaber.com
15 Ekim 2024 14:50 - Güncelleme : 15 Ekim 2024 14:59
Siemens, Mercedes-Benz ve BMW krizin eşiğinde! Üretimler durabilir

Almanya'da otomotiv, elektrik ve metal sektörlerinde çalışan işçilerin maaşına zam konusunda yeni bir teklifte bulunuldu. Ancak bu teklif sendikalar için yetersiz kaldı. Oranı beğenmeyen sendikalar grev yapma tehdidinde bulundu. İşçilerin olduğu dev fabrikalar arasında Siemens, Mercedes-Benz ve BMW gibi markalar var.

Almanya​'nın otomotiv, elektrik ve metal sektörlerinde çalışan işçilere yönelik maaş zamları konusunda işverenler yeni bir teklifte bulundu. Reuters'ın kaynaklarına göre, işverenler 27 ay içinde kademeli olarak yüzde 1.7 ve yüzde 1.9'luk maaş artışları önerdi. Ancak bu teklif, sendikanın taleplerini karşılamaktan uzak kaldı.

Alınan bilgilere göre, ilk maaş artışı 1 Temmuz 2025'te, ikinci artış ise bir yıl sonra gerçekleşecek. Görüşmelerin sürdüğü bu süreçte, ilk resmi açıklamayı yapması beklenen bölge Kuzey Almanya olacak. Diğer bölgeler de bu açıklamalara uyum sağlayacak.

Siemens, Mercedes-Benz ve BMW krizin eşiğinde! Üretimler durabilir - 1. Resim


YÜZDE 7 MAAŞ ZAMMI​ İSTEDİLER

Almanya'nın en büyük sanayi sendikası IG Metall, yaklaşık dört milyon işçi adına yüzde 7 oranında bir maaş artışı talep ediyor. Sendika, taleplerinin karşılanmaması durumunda grev tehdidinde bulundu. IG Metall’in görüşmelerde yer alan işverenler arasında Siemens, Mercedes-Benz ve BMW gibi dev isimler bulunuyor.

Siemens, Mercedes-Benz ve BMW krizin eşiğinde! Üretimler durabilir - 2. Resim

Ancak Volkswagen bu görüşmelere dahil değil. Volkswagen, kendi içinde yürüttüğü toplu sözleşme müzakerelerine devam ediyor. Volkswagen ile yapılan ilk tur görüşmeler bir anlaşmaya varılmadan sona erdi ve IG Metall, bu süreçte de grev tehdidini sürdürüyor.


Siemens, Mercedes-Benz ve BMW krizin eşiğinde! Üretimler durabilir - 3. Resim

ALMANYA’DA SANAYİSİZLEŞME TEHLİKESİ

Diğer bir  yandan Volkswagen, yüksek maliyetler ve yurt dışından gelen güçlü rekabetle de tehdit altında. Şirketin Almanya'daki bazı fabrikalarını kapatma ihtimalinin olduğu medyaya yansıdı. Bu da, Avrupa'nın en büyük ekonomisi olan Almanya'nın sanayisizleşme tehlikesinde olduğunu açıkça gösteriyor.

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Atilla15 Ekim 2024 15:01

Bu zam oranları işçileri tatmin etmiyor ama yinede grev yapmak çok riskli bir adım sanki her iki taraf da kazanacak çözümle beraber ilerlemeyi tercih etmeli

Sonraki Haber Yükleniyor...