Tgrt Haber

Sigorta şirketlerinin keyfiyetine son! Zorunlu trafik sigortasında yeni azami primi SEDDK belirleyecek

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber
19 Eylül 2023 09:57 - Güncelleme : 19 Eylül 2023 10:04
Sigorta şirketlerinin keyfiyetine son! Zorunlu trafik sigortasında yeni azami primi SEDDK belirleyecek

Zorunlu trafik sigortasında yeni azami prim düzenlemesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Sigorta sektörü ile ilgili sorunların başında gelen, özellikle trafik sigortası yaptırmak isteyen araç sahiplerinin sigortaya ulaşamaması, bazı şirketlerin trafik poliçesi kesme konusunda isteksiz davranışları araç sahiplerinin poliçeye ulaşmasını engelliyordu. Tarife artışı da çözüm olmayınca prim teklifi alamayanlar için artık SEDDK devrede olacak.

Trafik sigortalarında uzun süredir devam edem poliçe kesme sorununda tartışmalara son noktayı Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurulu koydu.

AZAMİ PRİM TUTARLARINI SEDDK​ BELİRLEYECEK

Zorunlu trafik sigortasında belirlenen süre içinde sigorta prim teklifi alamayanların azami prim tutarları Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurulu (SEDDK) tarafından belirlenecek.

RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI

SEDDK'nın Resmi Gazete'de yayımlanan ve karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortasında tarife uygulama esaslarına ilişkin yönetmelikte değişiklikler öngören tebliğiyle "Sigorta primlerinin tespiti esasları" başlıklı maddeye bir cümle eklendi.

RİSK GRUBUNA BAKILMAYACAK

Buna göre, SEDDK, belirlenen süre içinde sigorta prim teklifi alamayanların araçlarının, bulunduğu risk grubuna bakılmaksızın Riskli Sigortalılar Havuzu kapsamına alınmasına ve bunlara uygulanacak azami prim tutarlarına karar vermeye yetkili olacak.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...