Tgrt Haber

Sivas'ta suya dev zam! Meclisten karar geçti 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
10 Temmuz 2024 18:30 - Güncelleme : 10 Temmuz 2024 18:31
Sivas'ta suya dev zam! Meclisten karar geçti 

Yerel seçimlerin ardından başlayan zam furyası Sivas'ı da vurdu. Şehirde bugün gerçekleşen belediye meclis toplantısında şebeke suyuna yüzde 38 zam yapıldı.

Sivas​ Belediyesi'nin 2024 yılı Temmuz ayı Meclis Toplantısı'nın ikinci oturumu, Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda suya zam kararı çıktı. 

Meclis toplantısında şebeke suyu fiyatlarına yüzde 38 oranında zam yapılması, oy çokluğuyla kabul edildi.

Yeni düzenlemeyle birlikte, konutlarda 1 ton suyun fiyatı 13 lira, iş yerlerinde ise 18 liraya çıktı.

'SOSYAL YARDIM' DEDİ, ZAM GELDİ!

Başkan Uzun'un göreve gelmesinin üzerinden yaklaşık üç ay geçmişken; dar gelirli ailelere maddi destek, kadın ve genç girişimcilere hibe, üniversite öğrencilerine burs ve emeklilere aylık 2 bin lira yardım gibi vaatlerini gerçekleştirememesi ve bununla birlikte su fiyatlarına zam yapması tepki topladı.

Sivas'ta suya dev zam! Meclisten karar geçti  - 1. Resim

"SU KONUSUNDA HASSAS OLSUNLAR"

Verilen zammın ciddi bir zam olmadığını belirten Başkan Uzun, “İnsanlar halı, kilim, yün, araba yıkıyor. Diyoruz ki yapmayın. Verilen zam ciddi bir zam değil. Ama diyoruz ki en azından insanları belki biraz vazgeçirir. Su maliyeti şu an 17 lira 50 kuruş. Vatandaşlarımızdan özellikle şunu istiyoruz su konusunda hassas olsunlar. Sivas'ın gelecekteki en büyük sorunu yine su sorunu olacak gibi duruyor. Gerekli strateji ve planlamalarımızı yapıyoruz. Önlemlerimizi alacağız” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Murat 6 Ağustos 2024 02:52

Neden sesiniz çıkmıyor Ey Sivas..

Sonraki Haber Yükleniyor...