Tgrt Haber

Şok Marketler, BİM İcra Kurulu üyesi Galip Aykaç'ı istifaya davet etti

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber
03 Aralık 2022 21:49 - Güncelleme : 03 Aralık 2022 22:31
Şok Marketler, BİM İcra Kurulu üyesi Galip Aykaç'ı istifaya davet etti

Murat Ülker'in sahibi olduğu Şok Marketler Yönetim Kurulu, BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç'ı istifaya davet etti. Yazılı açıklama yapan Şok Marketler, “Sayın Galip Aykaç’ın dernek başkanlığı görevinde daha fazla kalması sektörün ve hepimizin temsil edildiği derneğimize zarar vereceğinden, kendisinin bu görevden ayrılması gerekliliğini bilgilerinize sunarız” ifadelerini kullandı.

Murat Ülker​'in sahibi olduğu Şok Marketler Yönetim Kurulu yazılı açıklama yaparak, Birleşik Mağazalar AŞ’nin (BİM) İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç’ı Gıda Perakendecileri Derneği Başkanlığı’ndan istifaya davet etti.

Şok Marketler yönetim kurulundan yapılan açıklamada, “Sayın Galip Aykaç’ın dernek başkanlığı görevinde daha fazla kalması sektörün ve hepimizin temsil edildiği derneğimize zarar vereceğinden, kendisinin bu görevden ayrılması gerekliliğini bilgilerinize sunarız” denildi.

“GALİP AYKAÇ SİYASETÇİLERE KOZ VERDİ”

Aykaç’ın 30 Kasım 2022 tarihinde basına açık bir toplantıda sarf ettiği sözlerin dernek yönetim kurulunda istişare edilmediğine işaret edilen açıklamada, “Sn. Galip Aykaç tarafından yapılan açıklamalar, bu haksız saldırılara karşı kamuoyunu doğru bilgilendirmekten ziyade maksadını aşarak fiyat artışı tartışmalarının siyasi düzleme çekilmesine zemin hazırlamıştır” ifadelerine yer verildi.

Aykaç’ın beyanlarının hem Şok’u hem de derneği zan altında bıraktığı belirtilirken, ‘’Özellikle ticaretimize yönelik haksız ve ölçüsüz saldırıların maalesef artmasına sebebiyet vermiştir” ifadeleri dikkati çekti.

“İSTİFA EDENE KADAR TOPLANTILARA KATILMAYACAĞIZ”

“Şok Marketler Yönetim Kurulu olarak; yapılan bu açıklamaları üslup ve tarz açısından tasvip etmediğimizi tarafınıza bildiririz” denilen açıklamada, Aykaç istifaya davet edildi.

Açıklamada, “Bu sebeple Sn. Galip Aykaç’ın dernek başkanlığı görevinde daha fazla kalması sektörün ve hepimizin temsil edildiği derneğimize zarar vereceğinden, kendisinin bu görevden ayrılması gerekliliğini bilgilerinize sunarız” denildi.

NE OLMUŞTU?

MHP lideri Devlet Bahçeli fahiş fiyatlar konusunda "Zincir marketlerde gün aşırı yapılan zamların toplumsal huzurumuza tahammülsüzlük olduğu kanaatindeyim. Zincir marketlerin FETÖ'yle irtibatı araştırılması gerekmekte. Bu açgözlülere müsamaha gösterilmemeli." açıklamasını yapmıştı.

Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı ve BİM​ İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç, gıda fiyatlarının artmasıyla ilgili zincir marketlerin hedef alınmasına tepki göstermişti. Aykaç, ''Bre ahlaksızlar, densizler, sizlere sizin tonunuzla cevap vereceğim" demişti.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Metko 4 Aralık 2022 22:31

Bunlar 3 silahşörler, al birini vur ötekine..

Hasan çekiç 4 Aralık 2022 20:38

Tarım kredi marketin fiyatları neden bu marketlerden pahalı. Acaba gerçekten üretim maliyetlerinin biz tüketicilerine yansımasımı?

... 4 Aralık 2022 19:35

Hepsinde fiyat aynıysa neden farklı marka ismi oluşturmuşlar kendilerine. Birleşin ve tek bir marka adı altında faaliyet gösterin.

Musa 4 Aralık 2022 18:52

Hiç bir firma devleten ve milleten büyük değildir millet varsa devlet olur kurumlar herzaman para için kurulur yani herkezi çıkarları için satarlar bu hükümette olur millete olur

Musa 4 Aralık 2022 18:35

Arkadaşlar bime gidiyorum bir üründe indirim yapıyor iki gün sonra gidiyoru indirim yaptığı ürün 8liraysa 15 lira oluyor nerde kaldı idirim degilbindirim oluyor bu bunlara gereken işlemler misliyle yapılmalıdır

Ali 4 Aralık 2022 07:35

Kendileri diyor toplantıya katılmıycaz diyor deme oluyotki bunlar bu zam kararını beraber alıyorlar çünkü üç zincir markette fiyatları aşağı yukarı aynı

Mehmet Özbay 4 Aralık 2022 01:20

Sayın Bahçeli'nin iddialarının ciddiye alınmasını temenni ederim

Asiye onder 3 Aralık 2022 23:06

Ne deyim bunlara görüyoruz olup bitenleri

Sonraki Haber Yükleniyor...