Tgrt Haber

Soma Kömür İşletmeleri ile ilgili yeni açıklama

11 Ekim 2014 18:55
Soma Kömür İşletmeleri ile ilgili yeni açıklama

Soma Kömür İşletmeleri'ne ait Işıklar madenindeki eksikliklerin giderildiği ve maden ocağını kapatma gibi bir kararın bulunmadı bildirildi.

Soma Kömür İşletmeleri A.Ş'den yapılan yazılı açıklamada, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş'ye ait Işıklar Merkez Ocak ve Eynez'de 3 işyerinin bulunduğu Işıklar madenin 4. ayağında 30 metrelik kısımda üretim yapılmasına izin verildiği hatırlatıldı.

Sözkonusu bölgede üretim faaliyetinin tamamlandığı ve kömür üretimi yapılacak saha kalmadığı için Migren tarafından heyet istendiğinin belirtildiği açıklamada "Yapılan incelemeler neticesinde 3 ve 4.ayaklarda üretim faaliyetlerine başlayabileceğimiz bilgisi gelmiştir. Daha sonra Manisa Çalışma Ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne yazı yazılarak İş Teftiş Müfettişleri davet edilmiştir. Yapılan incelemeler sonucunda 3 maddelik eksik tespit edilmiş olup Işıklar işyerimize durdurma kararı verilmiştir. Üretim faaliyetlerine devam edemeyeceğimizden dolayı can ve mal emniyetinin sağlanmasına yönelik faaliyetlerde çalışan işçiler haricindeki diğer ekiplerimize üretim izni verilecek süreye kadar izin verilmiştir. Bahsi geçen 3 maddelik eksiklikler giderilmiştir ve başvuru yapılacaktır" denildi.

Açıklamada, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş ait işyerini kapatma, devir etme ve satılmasına ilişkin hiçbir kararın olmadığı ifade edildi.

Soma Kömür İşletmeleri AŞ'ye ait Eynez maden ocağında 301 madencinin yaşamını yitirdiği facia sonrası faaliyeti durdurulan aynı şirkete ait Işıklar maden ocağında üretim, 9 Eylül'de yeniden başlamış ve bin 200 işçi, iş başı yapmıştı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...