Tgrt Haber

Son bir ayın en düşük seviyesi! Akaryakıta yeniden indirim geldi, düşüşler devam edecek mi?

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
28 Nisan 2023 17:18 - Güncelleme : 29 Nisan 2023 02:20
Son bir ayın en düşük seviyesi! Akaryakıta yeniden indirim geldi, düşüşler devam edecek mi?

OPEC arz kesintisi kararları sonrası büyük bir ralli yaparak 86 dolara kadar çıkan brent petrol, fed belirsizlikleri sonrası bir ayın en düşük seviyesinden işlem görmeye başladı. Petrol fiyatları küresel resesyon endişeleriyle gerilerken bu hareketlenme yurt içinde pompa fiyatlarına yansıdı. Benzine bugünden itibaren geçerli olmak üzere indirim geldi.

Brent petrol​, ikinci haftalık kaybı yaşayarak cuma gününü 78 dolar seviyesinden kapattı. Fiyatlardaki gerilemeye ABD'nin ham petrol stoklarında düşüş öngörüsünün dünyanın en büyük petrol tüketicisinde talebin yüksek seyrettiği algısı yaratması etkili oldu. Brent petroldeki gerileme akaryakıt fiyatlarını da değiştirdi. 

SON BİR AYIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC+ aralarında Rusya’nın da bulunduğu ülkeler bu ay birleşik üretim hedefini günde yaklaşık 1,16 milyon varil (bpd) düşürerek petrolün 87 dolara kadar çıkmasına neden oldu. Ancak bankacılık krizlerinin takip edildiği süreçte resesyon riskinin artması petrolü son bir ayın en düşük seviyelerine çekti. 

ABD EKONOMİK FAALİYETLERİ BEKLENTİLERİN ALTINDA

Amerika’da büyüme ilk çeyrekte %2 beklentisinin altında kalarak %1,1 oldu. ABD'de Conference Board Tüketici Güven Endeksi, nisanda aylık bazda 2,7 puan azalışla 101,3'e düşerken, 9 ayın en düşük seviyesi kaydedildi. Söz konusu veriler, tüketici güveninde beklenenden daha keskin bir yavaşlama olduğu endişelerine yol açarak ekonomik durgunluk ve olumsuz talep görünümü beklentilerini destekledi. Devam eden ekonomik yavaşlama endişeleri ve yakıt talebindeki büyümeyi azaltabilecek daha fazla faiz artırımına ilişkin beklentiler fiyatları baskılamayı sürdürüyor.

GÜÇLÜ DOLAR TALEBİ DEVAM EDİYOR

Öte yandan 100 seviyelerine kadar inen dolar endeksi 103 seviyelerine kadar yükseldi. Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in gelecek hafta yüzde 86 ihtimalle 25 baz puan faiz artıracağı öngörülürken, bankanın haziranda ise politika faizini sabit bırakacağı tahmin ediliyor. Fed’in faiz artışına gitmesi durumunda dolar yeniden güç kazanabilir.

BENZİNE KAÇ LİRA ZAM GELDİ?

Benzine 5 Nisan’da 1,12 TL, motorine ise 11 Nisan’da 67 kuruş zam geldi. 21 Nisan tarihinden itibaren geçerli olmak üzere benzin grubunda 1 lira 21 kuruş, motorine 91 kuruş indirim yapıldı. 29 Nisan tarihinden itibaren benzine 90 kuruş indirim geldi.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

İstanbul Anadolu Yakası

Benzin fiyatı: 21,21 TL
Motorin fiyatı: 19,70 TL

İstanbul Avrupa Yakası

Benzin fiyatı: 21,25 TL
Motorin fiyatı: 19,75 TL 

Ankara

Benzin fiyatı: 21,61 TL
Motorin fiyatı: 20,10 TL

İzmir

Benzin fiyatı: 21,59 TL
Motorin fiyatı: 20,18 TL

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...