Tgrt Haber

Asgari ücrette üçüncü toplantı tamam! Türk-İş resmi teklifini sundu, gözler bakanlık ve TİSK'e çevrildi

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
20 Aralık 2022 16:45 - Güncelleme : 21 Aralık 2022 11:12

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği asgari ücrette üçüncü toplantı tamamlandı. İşçi, işveren ve bakanlık yetkililerinin bir araya geldiği bu toplantıda da sonuç çıkmazken Ergün Atalay, Türk-İş'in asgari ücret teklifini ilk kez açıkladı. Asgari ücret için daha önce 'kırmızı çizgi'lerinin 7 bin 785 lira olduğunu belirten Atalay, yeni tekliflerinin 9 bin lira olduğunu söyledi. Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak ise "Israrla sormamıza rağmen ne bakanlık ne işverenler elini göstermedi. Teklifimizin karşısında herhangi teklifte bulunmuş olunsaydı oradan ayrılmazdık. Artık son noktaydı bizim için" dedi.

Yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için çalışmalarını sürdürenAsgari Ücret​ Tespit Komisyonu’nun üçüncü toplantısı tamamlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndaki basına kapalı toplantıda, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ile Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temsilcilerinden alınan ilave veriler görüşüldü.

TÜRK-İŞ​ RAKAMI VERDİ

Toplantı sonrası açıklama yapan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Türk-İş'in asgari ücret teklifini ilk kez açıkladı. Atalay, "Asgari ücret teklifimiz 9 bin lira oldu. Verirlerse imzalarırz vermezlerse oturmayız masaya. İmza yok" dedi. Atalay, daha önce yaptığı açıklamada, pazarlığın Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması'nın kasım ayı verilerine ait açlık sınırı olan 7 bin 785 liradan başlayacağını söylemişti.

'BİZİM İÇİN SON NOKTAYDI'

Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak ise yaptığı değerlendirmede, "Israrla sormamıza rağmen ne bakanlık ne işverenler elini göstermedi. Teklifimizin karşısında herhangi teklifte bulunmuş olunsaydı oradan ayrılmazdık. Artık son noktaydı bizim için. Bize tekrar davet gelirse, toplantıya katılırsak masanın üzerinde 9 bin lira var. Bunun altına düşüleceğini sanmıyorum" diye konuştu.

https://twitter.com/tgrthabertv/status/1605186079547887619

TİSK​ 'DENGE'DEN YANA

İşveren tarafını temsil eden TİSK ise herhangi bir rakam paylaşmadığı asgari ücrette temel olarak işçilerin ve işverenlerin gözetildiği dengeli bir asgari ücretten yana tutum sergiliyor.

ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Asgari ücret için yapılan 3. toplantının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in Beştepe'ye gideceği öğrenildi. Taraflar arasında bir uzlaşma çıkması durumda rakam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulacak.

ÜÇÜNCÜ TOPLANTI YAPILDI

Yaklaşık 7 milyon vatandaşı doğrudan, 81 milyonu ise dolaylı olarak ilgilendiren asgari ücrette komisyon daha önce 7 ve 14 Aralık'ta bir araya gelmişti.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Murat20 Aralık 2022 22:10

Bence hayal nerde en fazla 8.250 TL

Muro20 Aralık 2022 18:11

Memurun 40 yıllık hizmetine karşı aldığı maaş asgari ücretin altında kalacak yazıklar oldu

Sonraki Haber Yükleniyor...