Tgrt Haber

Son dakika! 2024 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı, Resmi Gazete'de yayımlandı: Kredi kartına taksitte ilave önlem

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
25 Ekim 2023 23:49 - Güncelleme : 26 Ekim 2023 00:47
Son dakika! 2024 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı, Resmi Gazete'de yayımlandı: Kredi kartına taksitte ilave önlem

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla 2024 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Enflasyondan kira ve konut fiyatlarına kadar birçok uygulamanın hayata geçirileceği aktarılan programda, kredi kartıyla alışverişte ve nakit çekiminde taksit sayısı için ilave önlemler de alınacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan​'ın imzasıyla, "Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığınca hazırlanan ekli '2024 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı, Resmi Gazete'de yayımladı. Programa göre enflasyonu artıran tüketim artışlarını önleyecek uygulamalar hayata geçirilecek. Bu amaçla öncelikle kredi kartıyla alışverişte ve nakit çekiminde taksit sayısı için ilave önlem alınacak.

KONUT​ ARZU HIZLA ARTIRILACAK

Kira ve konut fiyat gelişmeleri dikkate alınarak konut arzı hızla artırılacak. Depremin konut stokuna etkisini telafi için yeni sosyal konut projeleri geliştirilecek. Konut ve iş yeri kiraları ile ikinci el araç satışları için dijital kayıt sistemi kurulacak.

YERLİ ÜRETİM VE ÇEVRECİ ARAÇLARA ÖNCELİK VERİLECEK

Kamuya taşıt alımında yerli üretim ve çevreci araçlara öncelik verilecek. Bu amaçla TOGG ile yapılan protokol kapsamında alınan araçlar kamu kurumlarına tahsis edilecek. 25 yaş altındaki üniversite öğrencilerinin Bireysel Emeklilik Sistemi'ne dahil olmasını sağlayacak teşvikler geliştirilecek.

ERDOĞAN: FAHİŞ FİYATLARA AĞIR YAPTIRIM GELECEK

Öte yadan Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtğimiz günlerde, Fahiş kira artışını ve konut fiyatlarını durdurmak için gerekirse ceza uygulamasına da gidileceğini açıklamıştı. Erdoğan, ayrıca sektörde piyasanın dengesini bozan kişi ve kurumlara yönelik ağır yaptırımlar uygulayacaklarının da sık sık altını çiziyor. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Nizamettin bayluğ 26 Ekim 2023 23:48

Öncelik çok faiş kiralar asgari ücretin en az yarısı olması lazım

Sonraki Haber Yükleniyor...