Tgrt Haber

Son dakika | ABD enflasyon verileri belli oldu: İşte altın ve dolar fiyatlarında son durum

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: tgrthaber.com
14 Ağustos 2024 15:24 - Güncelleme : 14 Ağustos 2024 16:20
Son dakika | ABD enflasyon verileri belli oldu: İşte altın ve dolar fiyatlarında son durum

Son dakika! Altın fiyatlarını ve ABD'nin para politikasının geleceğini etkileyecek enflasyon verileri belli oldu. ABD'deki yıllık enflasyon oranı haziran ayında yüzde 3 seviyesinde açıklandı. Ülkede temmuz ayında enflasyon oranı yüzde 2,9 oldu.

Son dakika! ABD Çalışma Bakanlığı​ ülkedeki temmuz​ ayına ilişkin enflasyon oranlarını açıkladı. ABD enflasyonu​ yüzde 3 beklentilerinin altında kalarak yüzde 2,9 oldu. Altın ve dolar fiyatları ise yatırımcının radarına girdi. FED​'in açıklanan enflasyon verileriyle para politikalarında gevşemeye gitmesi bekleniyor.

MART 2021'DEN BERİ EN DÜŞÜK SEVİYE

ABD'de yıllık enflasyon oranı, beklentilerin altında kalarak Temmuz 2024'te yüzde 2,9 oldu. Bu rakam, Mart 2021'den bu yana en düşük seviye olarak kaydedildi. Böylelikle ABD enflasyonu art arda 4 ayda da gerilemiş oldu.

Son dakika | ABD enflasyon verileri belli oldu: İşte altın ve dolar fiyatlarında son durum - 1. Resim

Bu arada, çekirdek enflasyon da Haziran ayındaki %3,3'e kıyasla ve beklentilerle uyumlu olarak Nisan 2021'den bu yana en düşük seviye olan %3,2'ye geldi. Aylık çekirdek enflasyon oranı da beklendiği gibi %0,1'den %0,2'ye yükseldi.

ALTIN VE DOLAR FİYATLARI NASIL ETKİLENECEK?

Enflasyon verilerinin açıklanmasının hemen ardından rekor seviyelerde gezinen ons altında ibre yukarı döndü. Ons altın çarşamba günü 2 bin 470 dolardan işlem gördü. Gram altın ise Kapalıçarşı piyasalarında 2.696,89 liradan işlem görüyor. Dolar endeksi 102 seviyelerindeki seyrine devam ederken dolar/TL kuru 33,53 liradan işlem görüyor.

 

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...