Tgrt Haber

Son dakika! ABD istihdam verileri açıklandı: İşte altın ve dolarda son durum

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
06 Ekim 2023 15:55 - Güncelleme : 06 Ekim 2023 16:05
Son dakika! ABD istihdam verileri açıklandı: İşte altın ve dolarda son durum

Son dakika! ABD tarım dışı istihdamı Eylül 2023'te 336 bin artarak Ağustos'ta yukarı doğru revize edilen 227 binin oldukça üzerine çıktı. Piyasa tahminlerini geride bırakan verinin açıklanmasının hemen ardından gözler piyasalara çevrildi.

Son dakika haberi: ABD​ tarım dışı istihdam​ verisi sekiz ayın en güçlü artışını yaşayarak sağlamlığını gösterdi. ABD tarım dışı istihdam Eylül 2023'te 336 bin artarak piyasa tahminlerini geride bıraktı. İş güçü piyasasındaki görünüm altın​ fiyatlarını aşağı yönlü etkileyecek gibi görünüyor. 

8 AYIN EN GÜÇLÜ ARTIŞI

ABD Çalışma Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, eylülde  tarım dışı istihdam piyasa beklentilerini aştı. Piyasa beklentisi 170 bin seviyesinde olan tarım dışı istihdam 336 bin seviyesinde gerçekleşti. Bu, sekiz aydaki en güçlü istihdam artışı olarak kayıtlara geçti. Fed​ kararlarını yakından ilgilendiren saatlik kazançlardaki artış ise yıllık bazda beklentilerin altında kaldı.

ALTIN VE DOLARDA SON DURUM

İstihdam verilerinin açıklanmasının ardından gram altının fiyatını etkileyen ons altın fiyatı 1.812 dolar​ seviyesine kadar geriledi. Dolar cinsi yatırımlara olan talebin artmasının ardından altın ayın en düşğk seviyelerine geldi. İstihdam verileri altındaki kayıpları derinleştirerek aşağı yönlü destekleyecek gibi görünüyor. Gram altın fiyatları güçlenen dolar ve düşen ons altınla beraber 1.610 seviyelerini test ederek son bir ayın en düşük seviyesini gördü.

DOLAR YEN VE EURO'YA KARŞI KAZANDI

Dolar endeksi yüzde 0,20 artışla 106,8'e çıktı. Diğer para birimleri ve değerli metallere karşı değerlenen dolar yukarı yönlü hareketine devam ederken küresel piyasalarda  yen, euro ve sterlin karşısında değerine değer kattı. Sabah saatlerinde yeni bir rekor kıran dolar/TL kuru ise 27,62 bandına oturdu.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

GÜNCEL DOLAR FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Son dakika haberinin ayrıntıları hazırlanıyor

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...