Tgrt Haber

Son dakika | Adalet Bakanı Tunç'tan yüzde 25'lik kira zam sınırı açıklaması

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: tgrthaber.com
05 Temmuz 2024 12:03 - Güncelleme : 05 Temmuz 2024 17:08
Son dakika | Adalet Bakanı Tunç'tan yüzde 25'lik kira zam sınırı açıklaması

Son dakika! Adalet Bakanı Tunç yüzde 25'lik kira zam sınırının kaldırılmasına yönelik açıklama yaptı.

Son dakika haberine göre; Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Karabük'te gündeme dair açıklamalar yaptı. 1 Temmuz itibarıyla sona eren yüzde 25'lik kira zam sınırı hakkında sorulara cevap verdi.

EV KİRALARINDA YÜZDE 25 ARTIŞ SINIRININ KALDIRILMASI

Kiralarda yüzde 25 artış sınırının kaldırılmasının ardından yeni bir düzenlemenin olup olmayacağı sorulan Tunç, şu cevabı verdi:

"1 Temmuz itibarıyla düzenleme sona erdi. 2022 ve 2023 yıllarında birer yıl süreyle uzatılmıştı, Borçlar Kanununa eklenen geçici maddeyle bu uzatılmıştı. Meclisin takdirinde olan bir husus. 1 Temmuz itibarıyla Mecliste böyle bir düzenleme de gerçekleşmedi. Enflasyonu düşürme hedefimiz var. Bu hedefimizde kararlı bir şekilde ekonomi yönetimimiz, program çerçevesinde çalışmalarını sürdürüyor.

Bu hedef doğrultusunda inşallah bu tür sınırlamalara gerek kalmadan kendi mecrasında yürüyecektir. Borçlar Kanunumuzun ilgili maddesi zaten kira miktarının nasıl artırılacağına yönelik düzenlemeleri içeriyor. Meclis de 1 Temmuz itibarıyla gündemine almadı. O nedenle şu anda Borçlar Kanununun kalıcı maddeleri çerçevesinde yürüyecek kiralarla ilgili düzenlemeler."

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...