Tgrt Haber

Son dakika! AK Parti'den açıklama geldi, bayram ikramiyesinin kaç lira olacağı belli oldu

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
24 Mart 2023 15:31 - Güncelleme : 24 Mart 2023 16:22

Son dakika! AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, milyonlarca emeklinin merak ettiği bayram ikramiyelerinin kaç lira olacağını açıkladı. Buna göre, Ramazan ve Kurban Bayramı emekli ikramiyeleri 2 bin lira olacak. Böylelikle emekli ikramiyelerinde 900 TL'lik artış yaşanırken emekliye toplamda 4 bin TL ödenecek.

Son dakika haberi: AK Parti​ Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş​ emekli bayram ikramiyelerinin 2 bin TL olacağını açıkladı. İkramiye, hem Ramazan Bayramı​'nda hem Kurban Bayramı'nda ödenecek. Yaklaşık 15 milyon emekli ikramiyeden faydalanmış olacak.

Elitaş açıklamalarında şunları kaydetti:

15 MİLYON EMEKLİ FAYDALANACAK

"Emekli bayram ikramiyesi Ramazan ve Kurban Bayramı'nda  1100 TL'lik ikramiyelere 900 TL'lik artışla 2 bin TL'ye yükseldi. Böylece emekliye 2 bayramda toplamda 4 bin TL ödenecek. Toplamda EYT'lilerle birlikte 15 milyon vatandaş bu bayram ikramiyelerinden faydalanmış olacak."

EMEKLİ MAAŞLARI İÇİN YASA TASARISI MECLİS'TE

"Emekli maaşı 5500 olanların maaşları artırılırken 6000 TL emekli maaşı alanların durumu hakkında kamuoyunda bazı soru işaretleri var. Kanun teklifi Meclis'te yasalaşıp Sayın Cumhurbaşkanının onaylayıp Resmi Gazete'de yayımlandığın andan itibaren Türkiye'de 7500 TL'nin altında emekli maaşı olmayacak.

2019 YILINDA EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI UYGULAMASINI BAŞLATTIK

Bizim asgari ücrete kanunen zam yapabilme yetkimiz yok. Sadece en düşük emekli maaşlarını kanunla düzenlememiz mümkün. En düşük emekli maaşı da sistemimize 2019'da girdi. 2019 yılında daha önceki yasal düzenlemelerden dolayı 1000 TL'nin altındaki Bağ-Kur'luların mağduriyetini kaldırmak için en düşük emekli maaşı uygulamasını başlamıştık."

"ORTA NOKTAYI BULDUK"

"Bu bayram ikramiyelerinin, işsizlik sigortası alan kardeşlerimizin ve en düşük emekli maaşının 7500 TL olmasının hayırlı uğurlu olmasını niyaz ediyorum. Buradan bu müjdeyi veren Sayın Cumhurbaşkanımıza da şükranlarımı arz ediyorum.

Rakamları yanıltmamak adına açıklığa kavuştarayım. 7 bin liranın altında emekli aylığı alan kişi sayısı 8 milyon 139 bin kişi, 7 bin 500 liranın altında emekli aylığı alan kişi sayısı 8 milyon 796 bin kişi, 8 bin liranın altında emekli aylığı alan kişi sayısı 9 milyon 898 bin kişidir. Burada biz orta noktayı bulmuşuz. Bunu daha da süt noktalara götürdüğünüz takdirde çalışan ile emekli olan arasında bir dengesizlik ve huzursuzluğu beraberinde getirebilirsiniz. Bu da psikolojik ve sosyal olumsuzlukları da beraberinde getirir."

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...