Tgrt Haber

Son dakika: Ak Parti'den çalışan emekliye ikramiye mesajı: Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen talimatı verdi

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber
24 Kasım 2023 15:34 - Güncelleme : 24 Kasım 2023 18:39
Son dakika: Ak Parti'den çalışan emekliye ikramiye mesajı: Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen talimatı verdi

Son dakika emekli ikramiyesi ile ilgili AK Parti'den yeni açıklama geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler, çalışan emeklilere ikramiye verilmesi için Erdoğan'ın talimat verdiğini açıkladı.

Çalışmayan emeklilere geçtiğimiz günlerde ödenen 5 bin liralık tek seferlik ikramiyenin çalışan emeklilere ödenmesi için çalışmalar başladı. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler​, çalışan emeklilere ikramiye​ konusu ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu.

AK PARTİDEN ÇALIŞAN EMEKLİYE MESAJ!

AK Parti​ Grup Başkanı Abdullah Güler "Çalışan emeklilere de verilmesi için Cumhurbaşkanımız, Bakanlara ayrıntılı çalışma talimatı verdi" dedi.

Güler, yaptığı açıklamada ''Cumhurbaşkanımızın talimatıyla çalışan emeklilere de 5 bin TL verilmesine ilişkin detaylı bir çalışma var. Kapsamı ve detayları çalışma sonrasında ortaya çıkacak.'' ifadelerini kullandı.

Çalışma Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında gerçekleştirilecek.

ÇİFTÇİ VE ÇALIŞAN EMEKLİLER YARARLANAMADI

5 bin liralık ikramiyeden 1.6 milyon civarında Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı çiftçinin yanı sıra emekli muhtar, belediye meclisi ve il genel meclisi üyeleri de yararlanamadı.

Belediye ve il genel meclisi üyelerinin huzur hakkı aldıkları için kapsam dışı bırakıldıkları, ancak bu paranın ayda 400 lirayı bulmadığı bildirildi. Muhtar, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri de AK Partili yöneticiler ve milletvekillerini telefon yağmuruna tuttu.

Çalışan emeklilerin de ikramiye talepleri buna eklenince AK Partili yöneticiler, konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​'a taşıdı.

AK Partili yöneticiler Erdoğan'a, "İstisnalar bize sıkıntı çıkartıyor. Emeklilerimiz için çok güzel bir adım attık ama şimdi herkes milyonlarca kişiye verilen değil, verilmeyen ikramiyeyi tartışıyor. Bir düzenleme yapıp çalışan emekliler dahil tüm emeklilerin ikramiyeden yararlanmasını sağlayalım. Bu tartışmalara son verelim" dedi.

EMEKLİ İKRAMİYESİ İÇİN YENİ TALİMAT: BİR ÇALIŞMA YAPILSIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine iletilen bilgiler üzerine Hazine ve Maliye ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlıklarıyla görüşülmesini, iki bakanlığın bu konuda bir çalışma yapmasını istedi.

Erdoğan'ın talimatıyla gerekli maliyet hesaplamaları yapılacak. Bu konuda son sözü Başkan Erdoğan söyleyecek. Çalışan emeklilere de ikramiye verilmesi bütçe olanakları içinde finanse edilebilir ise değişiklik gündeme gelebilecek.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Gültekin 24 Kasım 2023 20:25

Çalışıyorum çünkü emekli aylığım yetmiyor demek oluyorki çalışmayan emeklinin ihtiyacı yok.

Sonraki Haber Yükleniyor...