Tgrt Haber

Son dakika! Asgari ücret belli oluyor! Toplantı başladı, gözler Ankara'da

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
27 Aralık 2023 16:58 - Güncelleme : 27 Aralık 2023 17:47
Son dakika! Asgari ücret belli oluyor! Toplantı başladı, gözler Ankara'da

Son dakika! Kıdem tazminatından doğum borçlanmasına kadar pek çok kalemi etkileyecek asgari ücret belli oluyor. İşçi, işveren ve hükümet yetkileri 3. Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısını gerçekleştirmek için bugün AK Parti Genel Merkezi'nde bir araya geldi.

Son dakika! Yaklaşık 7 milyonu çalışanı doğrudan dolaylı olarak tüm çalışanları ilgilendiren asgari ücret​ görüşmeleri başladı. İlk toplantı 11 Aralık'ta, ikinci toplantı ise 18 Aralık'ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapıldı. Her iki toplantı da herhangi bir rakam telaffuz edilmedi. 

TOPLANTI ÖNCESİ TÜRK-İŞ​'TEN AÇIKLAMA

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı öncesinde Türk-İş Başkanı Ergün Atalay​ şu ifadeleri kulladı:  "Burada toplumu razı edecek bir rakam gelirse kabul ederiz. Uzlaşırsak masada konuşmaya devam ederiz, uzlaşmasak da ‘masada yokuz’ deriz, işin içinden çıkarız olur biter. Burada asgari ücret 8 milyon çalışanı ilgilendiriyor. Kimsenin vebaline girecek halimiz yok.

Komisyon ne diyorsa onu yapıyoruz. Masada 4 tane işçi var ve Ramazan Bey da işin başında. Hepsini onlarla beraber yapıyoruz, beraber çalışıyoruz. Geçim şartları, market fiyatları ortada. Kafamıza estiği gibi söylemiyoruz bunları. Burada toplumu razı edecek bir rakam gelirse kabul ederiz” 

GÖRÜŞME AK PARTİ GENEL MERKEZİ'NDE

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Atalay'ın görüşmesinin AK Parti Genel Merkezi'nde olması bekleniyor. Bakan Işıkhan da burada bulunuyor.

Son dakika! Asgari ücret belli oluyor! Toplantı başladı, gözler Ankara'da

31 ARAKLIK'TA RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANACAK

11 Aralık'ta yapılan ilk toplantının ardından asgari ücret belirleme aşamalarındaki takvim oluşturuldu. 18 Aralık'ta yapılan toplantı  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda gerçekleştirildi. Toplantıda temel ekonomik veriler masaya geldi. 11 Aralık'ta sürecin başlamasından bu yana  herhangi bir rakam açıklanmadı. Yasaya göre asgari ücretin 31 Aralık'a kadar Resmi Gazete'de yayımlanması gerekiyor.

BAKAN IŞIKHAN: BELLİ OLUNCA RESMİ AÇIKLAMA YAPILACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan toplantı sonrası "İstişareler devam ediyor, belli olunca resmi açıklama yapacağız." açıklamasını yaptı.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Asgari ücrete gelecek zam senaryoları şu şekilde:

Yüzde 35'lik zamda asgari ücret 15 bin 392 lira
Yüzde 40'lık zamda 15 bin 962 lira
Yüzde 45'lik zamda 16 bin 532 lira
Yüzde 50'lik zamda 17 bin 103 lira
Yüzde 55'lik zamda ise 17 bin 673 lira olacak.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...