Tgrt Haber

Son dakika | Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: tgrthaber.com
18 Temmuz 2024 15:22 - Güncelleme : 18 Temmuz 2024 15:33
Son dakika | Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Avrupa Merkez Bankası (AMB), küresel piyasalar tarafından merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Banka, piyasa beklentilerine paralel olarak faizini yüzde 3,75 seviyesinde sabit bıraktı.

Son dakika haberi:  Avrupa Merkez Bankası (ECB), temmuz ayına yönelik faiz​ kararını açıkladı. Küresel ekonomiye yön veren banka, üç temel politika faiz oranını sabit bıraktığını duyurdu.

PAS GEÇTİ

Böylelikle refinansman işlemlerine ilişkin faiz oranı yüzde 4,25’te, mevduat faizi oranı yüzde 3,75'te, marjinal fonlama faizi oranı ise yüzde 4,50'de kalmaya devam etti.

ECB, son olarak haziran ayında, "Euro Bölgesi’nde enflasyonun zayıf ekonomik büyümeden daha az sorun teşkil etmeye başlaması" nedeniyle yaklaşık 5 yıl aranın ardından ilk kez faiz indirmişti. Bu kapsamda haziranda üç temel politika faizinde 25 baz puanlık indirim gerçekleşmişti.

ENFLASYON​ DA BEKLENTİLERE PARALEL GELDİ

Ancak, faiz kararının ardından konuşan ECB Başkanı Christine Lagarde​, haziran ayındaki faiz indirimini hızlı bir şekilde yenilerinin takip etmeyeceğinin sinyalini vererek, “Önceden belirlenmiş bir yol izlemiyoruz. Faizleri tekrar sabit tuttuğumuz dönemler olabilir” diye konuşmuştu.

Bölgede dün açıklanan enflasyon verileri de Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyonun beklentilere paralel yüzde 2,5 artış kaydettiğini göstermişti. Ancak, enerji ve gıda fiyatlarını içermeyen çekirdek enflasyonun yüzde 2,9 ile yüksek bir seviyede kalmaya devam etmesi, faiz indirimi için temkinli davranılabileceği beklentilerini kuvvetlendirmişti.

Bu gelişmelerin ardından yatırımcıların pozisyonlarını ABD ve Euro Bölgesi’ndeki para politikası beklentilerine göre hazırlaması ise euro/dolar çaprazının son 4 ayın en yüksek seviyesine çıkmasına yol açmıştı.

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...