Tgrt Haber

Son dakika! Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıkladı, Euro nasıl etkilenecek?

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
14 Eylül 2023 15:23 - Güncelleme : 14 Eylül 2023 15:52
Son dakika! Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıkladı, Euro nasıl etkilenecek?

Son dakika! Avrupa Merkez Bankası, eylül ayındaki toplantısında faiz oranlarını 25 baz puan daha artırarak art arda 10'uncu faiz artırımına imza attı.

Son dakika!  Avrupa Merkez Bankası, eylül ayı toplantısında 25 baz puanlık faiz​ artışına gitti. Uzmanlar Avrupa'da enflasyonun hala çok uzun süre çok yüksek kalabileceğini ifade ederken Euro​'nun küresel piyasalardaki fiyatlanması da etkilendi.

ENFLASYON​ HALA YÜKSEK

Faiz artırımının en önemli nedeni enflasyon oranlarının istenilen seviyede olmaması oldu. Avrupa,  Eylül ayı makroekonomik tahminleri, 2023'te ortalama enflasyonun %5,6, 2024'te ise %3,2 olacağını öngörüyor. Bu da önceki tahminlere göre daha yüksek, artışları enerji fiyatlarının tetiklemesi bekleniyor. 

EURO/DOLAR KURU SON DURUM

Avrupa Merkez Bankası​'nın art arda 10'uncu kez faiz oranlarını artırmasıyla euro 1,070 doların altına düştü. ECB'nin bu hamlesi, sürekli yüksek enflasyona ve yavaşlayan ekonomiye yönelik geldi. Pek çok analist bu faiz artırımının mevcut döngüdeki son artış olacağına inanıyor. Avrupa Merkez Bankası politika yapıcıları enflasyonun düşüş eğiliminde olduğunu ancak uzun bir süre yüksek kalmasının beklendiğini kaydetti.

EURO/TL KURUNDA İBRE KIRMIZIYA DÖNDÜ

Sabah saatlerinde yükselişine hız veren kur faiz artırım kararının ardından 28,81 seviyesine geriledi. Gün içinde 29 TL bandını zorlayan euro anlık 28,772ye kadar düştü.

GÜNCEL DÖVİZ KURLARI İÇİN TIKLAYIN

 

 

 

 

 

 

 

 

GÜNCEL DÖVİZ FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...