Tgrt Haber

Son dakika! Avrupa Merkez Bankası'ndan faiz kararı: Son 14 yılın zirvesinde

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
15 Aralık 2022 16:30 - Güncelleme : 15 Aralık 2022 16:52
Son dakika! Avrupa Merkez Bankası'ndan faiz kararı: Son 14 yılın zirvesinde

Son dakika! Amerikan Merkez Bankası’nın faiz kararının ardından Euro Bölgesi de faiz kararını ilan etti. Avrupa Merkez Bankası (ECB) Aralık ayı toplantısının ardından 50 baz puan faiz artışına gittiğini açıkladı. Böylelikle faiz oranları son 14 yılın zirvesine çıkmış oldu.

Avrupa Merkez Bankası​ (ECB) Aralık ayı toplantısından çıkan faiz kararı belli oldu. Buna göre, Avrupa ekonomisinin geleceğini belirleyen banka, faizleri 50 baz puan artırdı. ECB ana refinansman oranını yüzde 2,5 oranına çıkarırken  marjinal borç verme imkanını yüzde 2,75 ve mevduat faizini de yüzde 2 seviyesine çekti.

"HALA CİDDİ ŞEKİLDE ARTIRIMLAR GEREKİYOR"

ECB faiz kararı sonra yaptığı açıklamada şunları kaydetti: Yönetim Konseyi faiz oranlarının, enflasyonun yüzde 2 orta vadeli hedefine dönmesini sağlamak için yeterince sınırlayıcı seviyelere istikrarlı bir hızla ulaşması için hala ciddi şekilde artırılmaları gerektiğine karar verdi.

Faiz oranlarını sınırlayıcı seviyelerde tutmak talebi azaltarak zaman içinde enfasyonu düşürecek. Gelecekteki faiz kararları verilere bağlı olmaya devam edecek ve toplantıdan toplantıya değerlendirme yaklaşımı ile belirlenecek. Faiz oranları​ ECB'nin para politikasını belirlemek için ana aracı.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Merve Akkuyu 15 Aralık 2022 22:09

Ön Lisans öğrencisiyim. Dgs sınavı için kitap almam gerekiyor. Fakat maddi durumlar yüzünden alamıyorum. Bana yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum. Şimdiden teşekkür ediyorum.

Sonraki Haber Yükleniyor...