Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Bilgin asgari ücret tartışmalarına cevap verdi: Bilgisizliğe dayanan bir eleştiri

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
06 Aralık 2022 15:36 - Güncelleme : 06 Aralık 2022 15:56
Son dakika! Bakan Bilgin asgari ücret tartışmalarına cevap verdi: Bilgisizliğe dayanan bir eleştiri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, asgari ücret hakkında net konuştu. Bakan Bilgin asgari ücretin 'temel ücret' olduğuna yönelik eleştirilere cevap vererek "Asgari ücretli oranı yüzde 37 civarında. Bilgisizliğe dayanan bir eleştiri. Biz asgari ücreti artırdığımız zaman reel ücretler de o düzeyde yeniden ayarlanıyor" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin​, TİSK Olağan Genel Kurulu'na katılarak asgari ücrete yönelik açıklamalar yaptı. Bilgin, son dönemlerde sık sık dillendirilen asgari ücret​ rakamının ‘temel ücret’ olduğuna yönelik eleştirilere cevap verdi. 

"BİLGİSİZLİĞE DAYANAN BİR ELEŞTİRİ"

Bilgin açıklamalarında şunları kaydetti: Asgari ücret temel ücret oldu" diye bir eleştiri var. Asgari ücretli oranı yüzde 37 civarında. Bilgisizliğe dayanan bir eleştiri. Asgari ücretin şöyle bir etkisi var. Biz asgari ücreti artırdığımız zaman reel ücretler de nominal ücretler de o düzeyde yeniden ayarlanıyor. Ortalamayı yukarı taşıyan asgari ücret politikası izlediğimizi belirtmeliyim.

İLK TOPLANTI YARIN

2023 yılında geçerli olacak asgari ücretin belirlenmesine yönelik ilk toplantı yarın yapılacak. İşçi​ ve işveren sendikalarının temsilcileri bakanlık bürokratları ile bir araya gelecek.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...