Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Bilgin'den emekli maaşları ve asgari ücret için net açıklama: Gündemimizde yok

29 Mart 2023 12:10 - Güncelleme : 29 Mart 2023 12:59

Son dakika haberi: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret zammı ve 7 bin 500 TL üstünde maaş alan emekliler hakkında konuştu. Bakan Bilgin, "Asgari ücret artışı şu anda gündemimizde değil. Temmuzda değerlendirilir, enflasyonda düşüş eğilimi devam ederse değerlendirmeye gerek olmaz" dedi. Bakan Bilgin, "7 bin 500 TL ve üstünde alan emekliliklere zam gündemimizde yok" ifadelerini kullandı.

Son dakika haberi: En düşük emekli maaşının 5 bin 500 TL'den 7 bin 500 TL'ye yükseltilmesi sonrası diğer emekli aylıklarında herhangi bir değişiklik olmaması tartışmalara yol açtı. Prim ve aylıklara yönelik tartışmalar devam ederken gözler son olarak 2023 Ocak ayında zam​ yapılan asgari ücrete çevrildi. Kulislerde asgari ücrete ara zam yapılacağı konuşulduğu iddia edilirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin​ tartışmalara son noktayı koydu. 

"GÜNDEMİMİZDE YOK"

Bakan Bilgin, "Asgari ücret artışı şu anda gündemimizde değil. Temmuzda değerlendirilir, enflasyon düşüş eğilimi devam ederse değerlendirmeye gerek olmaz. 7 bin 500 ve üstünde alan emekliliklere zam gündemimizde yok" dedi.

8.8 MİLYON KİŞİNİN MAAŞI EŞİTLENECEK

En düşük emekli maaşının 5 bin 500 TL’den 7 bin 500 TL’ye çıkarılması yönelik kanun teklifi TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Düzenlemenin Meclis'ten geçmesiyle 7 bin 500 TL ve üzerinde emekli maaşı​ alanlar kendi aylıklarında bir iyileştirmeye gidilip gidilmeyeceğini merak ediyor. Teklif bu hafta Genel Kurul’da da görüşüldükten sonra yasalaşacak. EYT’den emekli olacaklar da yeni düzenlemeden yararlanacak. Böylelikle 8,8 milyon kişinin emekli aylığı eşitlenmiş olacak.

ASGARİ ÜCRETE ZAM TEMMUZDA KONUŞULACAK

Bakan Bilgin, geçtiğimiz akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​'la gerçekleştirdiği görüşme öncesinde basın mensuplarının 'asgari ücrete zam ne zaman' sorusuna  "Asgari ücrete zam temmuzda" açıklamasını yapmıştı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Abdullah aktan 30 Mart 2023 13:13

O zaman adaletli bir zam olmaz 1800 günü olanda 7500 tl maaş alacak 8000 bin pirimi olanda 7500 tl alacak o zaman adalet nerde kaldi

Sonraki Haber Yükleniyor...