Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Bilgin'den Temmuz zammı açıklaması: 'Bütün çalışanlara...'

Editör: Hasan Selçuk Turan / Kaynak: TGRT Haber
14 Haziran 2022 11:35 - Güncelleme : 14 Haziran 2022 11:54
Son dakika! Bakan Bilgin'den Temmuz zammı açıklaması: 'Bütün çalışanlara...'

Son dakika haberine göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den Temmuz zammı açıklaması geldi. Bakan Bilgin, “bütün çalışanların yüzünün güldürüleceğini” bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​'ın ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin​ “Enflasyona karşı çalışanları korumak bizim vazifemiz. Biz emeği,çalışanları enflasyona ezdirmeyeceğiz. Önümüzde Temmuz dönemi var." dedi.

"Temmuz ayında bütün çalışanların yüzünü güldürecek bir düzenlemeyi de Türkiye gerçekleştirecek durumdadır.'' İfadelerini kullandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün, Temmuz zammı​ dönemine vurgu yaparak, "Temmuz ayında enflasyon​ farkları ile, Ocak ayında ücretlerdeki yeni düzenlemelerle milletimizin her kesimini daha da rahatlatacağız." demişti. Başkan Erdoğan, "Son 20 yılda asgari ücreti enflasyondan arındırılmış haliyle yüzde 200'e yakın, dolar cinsinden ise yüzde yüz üzerinde arttırdık." demişti. Erdoğan’ın bu açıklamasından sonra AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, ”Temmuz ayı başı itibarıyla ücretlerin artırılmak suretiyle alım gücünün artırılmasına dönük bütün bu olumlu adımlar peşi sıra inşallah gelecek" dedi.

EN AZ 5 BİN 750 TL OLMA İHTİMALİ VAR

Milyonlarca vatandaş şimdi yapılacak zammın ne kadar olacağına odaklandı. Buna göre, en az yüzde 35'lik artış üzerinden hesaplandığında bile asgari ücret​ 5.750 TL bandına yaklaşıyor. Gözler şimdi Temmuz ayında açıklanacak Haziran ayı enflasyon verisini bekliyor... Eğer yıl başından bu yana görülen artış yüzde 42'yi aşarsa asgari ücret 6.000 TL'yi aşacak.

TÜİK'in açıkladığı Mayıs ayı verisiyle yüzde 73,5'e ulaşan enflasyon ile beraber yılın ilk 5 ayındaki artış yüzde 35'i aşmıştı. En son 2021 yıl sonunda Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantıları sonucunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla nette yüzde 50'ye yakın artışla asgari ücret 4.253 TL'ye yükselmişti.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...