Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Kirişçi açıkladı: Çiğ süt fiyatı belli oldu

11 Ekim 2022 14:55 - Güncelleme : 11 Ekim 2022 17:35
Son dakika! Bakan Kirişçi açıkladı: Çiğ süt fiyatı belli oldu

Son dakika haberi: Süt üreticilerinin merakla beklediği çiğ süt alım fiyatı belli oldu. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi çiğ süt alım fiyatının 8,5 lira olarak belirlendiğini açıklarken, bu fiyat destek primiyle beraber 9 lirayı bulacak.

Tarım ve Orman BakanıVahit Kirişci​, Çiğ Süt Destek Primi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakanlığın süt üreticilerinin ekim-kasım-aralık dönemi için litre başına 20 kuruş ödenmesi planlanan çiğ süt destek priminin 2,5 katına çıkarıldığını duyuran Kirişçi, primin 50 kuruşa yükseltildiğini söyledi.

LİTRE BAŞINA 9 TL

Bakan Kirişci şu ifadeleri kullandı:

"Süt destekleme primi hariç üreticinin elinden çıktığı fiyatı Ulusal Süt Konseyi 8,5 TL olarak ilan etmiştir. Bakanlığımızca süt üreticilerinin ekim-kasım-aralık dönemi için litre başına 20 kuruş ödenmesi planlanan çiğ süt destek priminin 2,5 katına çıkarılarak 50 kuruşa yükseltilmiştir. Böylece üreticimizin eline Bakanlığımızca ödenecek olan çiğ süt destek primi ile birlikte litre başına en az 9 TL olacaktır. Bunu da buradan duyuruyoruz. Hayırlı uğurlu olsun diyoruz"

https://twitter.com/VahitKirisci/status/1579804558477643776

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...